Anarkistiryhmä Elokapinan mielenosoitus jatkuu Helsingin keskustassa Eduskuntatalon edustalla jo toista päivää. Elokapinan anarkistit ovat leiriytyneet Helsingin pääväylälle Mannerheimintielle, jonka liikenneyhteydet ovat poikki. Perussuomalaisten poliisitaustainen kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen kuvaa poliisin toimintaa pelleilyksi.

Poliisilain mukaan poliisilla on oikeus hajottaa väkijoukko muun muassa siitä syystä, jos kokoontuminen on esteenä liikenteelle. Monet kansalaiset ovat kuitenkin ihmetelleet poliisin passiivista ja pidättyväistä toimintaa, sillä poliisi ei ole tehnyt käytännössä mitään poistaakseen liikenteen tukkona olevat elokapinalaiset tieväylältä.

Poliisi tiedotti tänään Twitterissä, että vaikka mielenosoituksen aiheuttamaa haittaa arvioidaan edelleen, mielenosoituksen kulkuun ei olla puuttumassa, sillä liikenteelle ja yleiselle järjestykselle aiheutettu haitta ei ole kohtuuton.

Ihmetelkööt muutaman vuoden päästä

Perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen on saanut tarpeekseen poliisin välinpitämättömästä toiminnasta. Raatikainen avautuu aiheesta Facebookissa.

– Lauma hieman heikkolahjaisempia tukkii näköjään Helsingin pääväylän ja jonkun komisario whateverin mielestä kaikki on ihqusti lakien ja oikeuksien kannalta tasapainossa. No ei tasan varmasti ole. Jos joku tekee leirin keskelle ajorataa, niin poliisin tehtävä on POISTAA leiri asukkaineen ajoradalta, ei kysellä, onko tyynyt hyvin ja tuliko unilelu takkutukalle mukaan, Raatikainen kirjoittaa.

Raatikainen on siviiliammatiltaan poliisi. Hän ilmoittaa tehneensä omat johtopäätöksensä viranomaiskollegoiden löysäilystä.

– Päätin juuri pistää eläkepaperit sisään, pelleily alkaa riittää. Tulin aikanaan hommiin poliisiksi, en leperteleväksi monikulttuuriymmärtäjäksi, sosiaalityöntekijäksi, papiksi, imaamiksi tai muuksi lässyttäjäksi tai ajatuspoliisiksi tietokoneeseen. Poliisina myös lähden, pää pystyssä. Jatkakoot nämä paremmin ”tietävät” johtajamme ja ihmetelkööt muutaman vuoden päästä, miksi meni päin helvettiä. Jos osaavat, Raatikainen kirjoittaa

Ohisalo tukee anarkisteja somessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho totesi tänään, että poliisin olisi syytä hajottaa Elokapinan mielenosoitus, joka häiritsee vakavasti liikennettä. Halla-aho kuitenkin arveli, ettei poliisi reagoi tilanteeseen siitä syystä, että mielenosoittajat ovat sisäministeri Maria Ohisalon (vihr) suojeluksessa

– Se on ihan ymmärrettävää, kun hänen (Ohisalon) oma asennemaailmansa ja viiteryhmänsä huomioidaan, Halla-aho sanoo Verkkouutisille.

Ohisalo osoittaa somessa suoran tukensa Elokapinan performanssille. Ohisalo kirjoittaa Twitterissä itsestäänselvyyksiä ja ympäripyöreyksiä, kuten että ”rauhanomainen mielenosoittaminen on perustuslaissa turvattu oikeus”. Ohisalo samalla makeilee myös jakavansa huolen ilmastokriisistä.

Vaikka mielenosoittaminen onkin kansalaisen perustuslaillinen oikeus, liikenteen tahallinen katkaiseminen ei sitä kuitenkaan ole. Ohisalo väistää Twitter-kirjoituksessaan sen ilmeisen tosiasian, että Elokapinan ensisijaisena tarkoituksena on tukkia liikenne ja aiheuttaa haittaa kaupunkilaisille.

SUOMEN UUTISET