Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen arvostelee Elokapinan järjestämän mielenosoituksen aihettamia liikennehäiriöitä ja kustannuksia. – Sisäministeriö valmistelee poliisin toimintaan liittyvän lainsäädännön ja yhteiskunta rahoittaa poliisin toimintaa. Veronmaksajilla on oikeus tietää, mihin veroeuroja käytetään.

Yhteiskunnan kustannuksiin osallistuu suomalainen veronmaksaja. Elokapinan Helsingissä järjestämä mielenosoitus työllisti runsaasti poliiseja ja kalustoa.

– Onko todella niin, että yhteiskunnan varoilla ja poliisin suojaamana voi tukkia pääkaupungin pääväylän määräämättömäksi ajaksi? Minna Reijonen kysyy.

– Onkin syytä kysyä, onko jokaisella kansalaisella täysin yhtenäinen oikeus katkaista julkinen liikenneväylä missä vain osoittaakseen mieltä rajattoman pitkäksi aikaa yhteiskunnan verovarojen maksaessa järjestelyt – ja täysin ilman minkäänlaista korvausvastuuta yhteiskunnalle aiheuttamistaan kustannuksista. On myös syytä kysyä, aikooko ministeriö muuttaa lainsäädäntöä tältä osin.

Voiko kuka tahansa häiritä liikennettä?

Reijonen esitti eduskunnalle sisäministerin vastattavaksi kaksi kirjallista kysymystä. Ensimmäisessä hän kysyy, onko jokaisella kansalaisella täysin yhtenäinen oikeus katkaista julkinen liikenneväylä missä ja milloin vain osoittaakseen mieltä rajattoman pitkäksi aikaa yhteiskunnan verovaroin maksaessa järjestelyt – ja täysin ilman minkäänlaista korvausvastuuta yhteiskunnalle aiheuttamistaan kustannuksissa.

Toisessa kirjallisessa kysymyksessä kysytään, paljonko kaikkiaan tuli maksamaan Mannerheimintien mielenosoitus yhteiskunnalle, kun mukaan lasketaan poliisin kulut, liikenteen katkaisusta aiheutuneet kulut ja muut mahdolliset kulut.

– Jäämme mielenkiinnolla odottamaan vastauksia.

SUOMEN UUTISET