

LEHTIKUVA
Halla-aho: Sisäisestä turvallisuudesta vastaavalla ministeri Ohisalolla ikävä tapa asemoitua laittomuuden puolelle
Maaseudun Tulevaisuuden puheenjohtajatentissä puoluejohtajilta kysyttiin myös näkemyksiä USA:n Capitol-kukkulan tapahtumiin viime viikolla.
Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan tapahtumiin syynä oli vuosia jatkunut toiminta, johon kuuluu ”vihaa, valheita ja väkivaltaa.” Ohisalon retoriikan mukaan USA:ssa nähtiin vallankaappausyritys.
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho vertasi tapahtumia Yhdysvalloissa viime vuodesta saakka ympäri maata velloneisiin Black Lives Matter -mellakoihin, joissa on aiheutunut valtavaa tuhoa ja ihmisuhreja.
– Ikävä kyllä poliittinen väkivalta ja haluttomuus tunnustaa vastapuolen oikeutta mielipiteisiinsä tai edes olemassaoloonsa on ollut kasvava ilmiö Yhdysvalloissa, ehkä muuallakin maailmassa viime vuosien aikana. Varmasti yhdellä jos toisellakin on syytä katsoa peiliin ja arvioida omia tekemisiään, Halla-aho sanoi.
Kaikenlainen hulinointi ja laittomuudet tuomittava
Kokoomuksen Petteri Orpon mukaan USA:n tapahtumista on nähtävissä samanlaisia esimerkkejä Euroopasta ja viitteitä myös Suomesta esimerkiksi somessa ja lehtien keskustelupalstoilla.
Ohisalo tivasi Halla-aholta, tuomitseeko perussuomalaiset kaiken väkivaltaisen radikalisaation. Halla-ahon vastaus oli myöntävä.
– Hyvin yksinkertaisesti: kyllä, Halla-aho sanoi ja esitti samalla huomautuksen Ohisalolle:
– Pitäisin myös toivottavana, että sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri tuomitsisi kaikenlaisen laittomuuden ja hulinoinnin eikä asettuisi puolustamaan sitä, vaikka se sattuisi sopimaan omaan poliittiseen agendaan.
Halla-aho tarkensi, että huomautus Ohisalolle viittasi erityisesti Elokapina-hulinointiin tai aikaisemmin turvapaikanhakijoiden laittomuuksiin mielenilmaisuissa.
– Ministeri Ohisalolla on ikävä tapa asemoitua hyvin selkeästi laittomuuden puolelle näissä tilanteissa, Halla-aho totesi.
Perussuomalaiset kunnioittaa demokratiaa
Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko totesi, että puoluejohtajat ovat vastuussa politiikan toimintakulttuurista ja kielenkäytöstä.
Halla-aho sanoi, että perussuomalaisten kritisointi on seurausta pitkälti siitä, että media ja muut puolueet eivät pidä perussuomalaisten tavoitteista. Halla-aho korosti, että perussuomalaiset on sitoutunut edistämään omia tavoitteitaan ainoastaan laillisilla keinoilla.
– Näin on ollut ennen ja näin on jatkossakin.
Halla-aholta kysyttiin takaako Halla-aho sen, että perussuomalaiset pysyy demokratian takana
– Perussuomalaiset – toisin kuin monet muut puolueet – ei koskaan kyseenalaista demokraattisten vaalien tuloksia. Meidän mielestämme niitä pitää aina kunnioittaa, miellytti vaalien tulos tai ei, Halla-aho sanoi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Elokapina radikalisaatio Maria Ohisalo Black Lives Matter Annika Saarikko Sisäinen turvallisuus Petteri Orpo Yhdysvallat Mellakointi Väkivalta perussuomalaiset Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Vihreät on vaarallinen ääriliike, joka edistää omaa ideologiaansa röyhkeästi, tehokkaasti ja säännöistä piittaamatta

Hallitus kaavailee oleskelulupaa paperittomille – TNS Gallupin mukaan murskaenemmistö suomalaisista vastustaa ajatusta

Ministerit Marin ja Ohisalo kiirehtivät ilmastohätätilan julistamista – Halla-aho: ”Suomessa on nyt akuutimpiakin hätätiloja ja ongelmia”

Ohisalon tekemät virkanimitykset eivät ole vahinkoja – suhmuroi kansliapääliköksi suomalaisia kyttäävän massavalvojaekspertin

Saarikolla tai Ohisalolla ei minkäänlaista käsitystä, kuinka moni suomalainen on rokotettu juhannukseen mennessä

Vihreät kurittaa ilmastotoimilla, keskusta vedättää EU-rahasäkillä – perussuomalaisten kannatus kasvaa maakunnissa

Ohisalolta tivattiin kantaa Pekka Haaviston laittomuuksiin ja ilmastoaktivistien rimpuiluun eduskuntatalon pylväissä – närkästyi ja venkoili vastauksissaan

Ohisalon vastaus poliisin toiminnasta Elokapinan yhteydessä ei tyydytä: ”Onko julkisen liikenteen pysäyttäminen mielenosoituksen vuoksi hyväksyttävää?”

Valvontakamera tallensi veriteon Ruotsissa: Sankarivanhus ei antanut rahoja ryöstäjälle
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.