Kun 83-vuotias nainen nosti rahaa pankkiautomaatilla, hän ei muistanut katsoa taakseen. Varas yritti siepata setelinipun uhrin kädestä ja nainen kaatui maahan loukkaantuen vakavasti. Harvinaista tarinassa on se, että tekijä jäi kiinni ja häntä odottaa maastakarkotus.

– Enpä muista tapahtumasta muuta kuin sen, että makasin maassa ja olen edelleen shokissa, sanoo 83-vuotias ryöstön uhriksi joutunut nainen Sydsvenskan-verkkolehdessä.

Nainen oli tullut rollaattorillaan pankkiautomaatille, eikä huomannut takanaan väijyvää voroa. Kun varas yritti viedä rahat vanhuksen kädestä, oli jo liian myöhäistä. Nainen kaatui maahan rollaattorinsa kanssa taistelun tuoksinassa. Hän löi takaraivonsa asvalttiin ja alkoi vuotaa massiivisesti verta.

– Mutta en päästänyt irti seteleistä, nehän olivat minun rahojani, nainen selitti kuulustelussa.

Tuomion kärsimisen jälkeen karkotus

Paikalle kiirehti nopeasti auttajia. Eräs silminnäkijöistä juoksi rikollisen kiinni ja pidätteli tätä. kunnes poliisi saapui paikalle. Todistajat tunnistivat rikollisen ja hänen apurinsa. Poliisin työtä helpotti tuntuvasti se, että ryöstöyritys tallentui pankkiautomaatin valvontakameraan.

Tekoon syylliseksi epäillään 45-vuotiasta miestä ja hän saa syytteet törkeästä ryöstöstä ja pahoinpitelystä. Hänet on tuomittu vastaavista teoista myös aiemmin. On harvinaista, että vastaavat teot päätyvät oikeusistuimeen asti.

Epäillyn mukaan tekoon vaikuttivat humalatila ja huumeiden käyttö. Syyttäjän mukaan mies karkotetaan Ruotsista tuomion kärsimisen jälkeen. Hän saanee myös pitkän maahantulokiellon.

SUOMEN UUTISET