Perussuomalaiset kansanedustajat sekä puolustusvaliokunnan jäsenet Jari Ronkainen ja Mika Raatikainen ovat jättäneet tänään hallitukselle toimenpidealoitteen Ottawan jalkaväkimiinat kieltävästä sopimuksesta irtautumiseksi.

Aihe on ollut viime aikoina jälleen ajankohtainen. Myös istuva presidentti Sauli Niinistö, sanoi vaalikampanjansa aikana, että ”maamiinoihin voitaisiin ehkä palata sodan sattuessa.”

Sopimus oli virhe

Ronkaisen ja Raatikaisen mielestä ne pitäisi palauttaa mahdollisimman pian.

– Jos hallituksessa on vähänkin halua irtautua sopimuksesta, niin annamme oppositiosta täyden tulitukemme. Useat turvallisuus- ja ulkopolitiikasta hyvin perillä olevat henkilöt pitävät Ottawan sopimusta virheenä. Jalkaväkimiinat ovat tehokas, taloudellinen ja puolustusvoimien käyttämänä turvallinen puolustuskeino, jolle ei löydy korvaavaa ratkaistua, Ronkainen toteaa.

Halpa henkivakuutus

Raatikaisen mukaan maamiinat ovat oikein käytettynä pienen maan halpa henkivakuutus, eikä niihin astu kuin vihollinen.

– Maamiinat vähentävät omien joukkojemme henkilöstötappioita merkittävästi, koska niiden valvontaan vihollisen hyökkäyshetkellä ei tarvita henkilöitä.

Suuri naapuri hyötyy

Raatikainen kysyy miksi pienen Suomen pitäisi noudattaa sille epäedullista sopimusta, josta hyötyy suuri naapuri, joka ei itse aina noudata kaikkia sopimuksia.

Perussuomalainen puolustusvaliokunnan kaksikko näkee, että Suomen maanpuolustuskyky heikkenee oleellisesti ilman jalkaväkimiinoja.

SUOMEN UUTISET