

LEHTIKUVA
Ruotsidemokraattien tie vaalivoittoon ja hallitukseen: Sosiaaliturva kuuluu ainoastaan maan kansalaisille ja vain kaikille hyödyllinen maahanmuutto on sallittua
Sosiaalituet kuuluvat ainoastaan kansalaisille ja heille, jotka tekevät työtä. Ruotsi ei ole maailman sosiaalitoimisto vaan valtio, jossa ensin hoidetaan omat velvollisuudet ja vasta sen jälkeen aletaan vaatia oikeuksia. Näillä eväillä mennään kohti ruotsidemokraattien, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien hallitusta.
Ruotsidemokraatit ovat julkaisseet selkeän tiekartan hallitsemattomasta maahanmuutosta syntyneiden haittojen eliminoimiseksi. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että maahan haluaville asetetaan vaatimuksia, eikä mietitä ensikädessä sitä, miten valtio ja veronmaksajat voisivat parhaiten palvella uusia tulokkaita.
Raportin nimi onkin yksinkertaisesti Tee velvollisuutesi – vaadi oikeuksiasi. Kyseessä on itse asiassa iskulause kansankodin loistoajoilta monta vuosikymmentä sitten. Ruotsidemokraatit haluavat, että hyvinvointivaltio turvataan löytämällä taas tasapaino ihmisten oikeuksien ja velvollisuuksien välillä.
Porvarihallituksen perustaa rakennetaan
Ruotsidemokraatit valmistautuvat aivan uuteen rooliin ensi vuonna pidettävien valtiopäivävaalien jälkeen. Nyt maltillinen kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat valmiita hallitusyhteistyöhön Ruotsin kolmen suurimman joukkoon kuuluvan puolueen kanssa.
Ruotsidemokraattien keskeiset ehdot hallitusyhteistyölle liittyvät sosiaaliturvaan. Sosiaalietuuksien tulee kuulua Ruotsin ja EU-maiden kansalaisille. Enää ei riitä se, että sattuu asumaan maassa tilapäisen tai vakituisen oleskeluluvan turvin.
Kyse on ensi sijassa vanhempainrahasta, lapsilisistä, asumistuesta sekä takuueläkkeestä. Ruotsista pitää tehdä vähemmän houkutteleva maa vain olla ja oleskella.
”Maahanmuuton perustuttava kansakunnan tarpeisiin”
– Meille tämä on ratkaisevan tärkeää monessakin mielessä ja maahanmuuttopolitiikan pitää perustua kansakunnan tarpeisiin, sanoo ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson.
– Jos ruuvaamme anteliasta hyvinvointiamme hieman tiukemmalle, silloin muutto Ruotsiin ei olisi niin houkuttelevaa.
Åkessonin mukaan sosiaaliturvan tiukennus saattaisi lisätä myös halukkuutta paluumuuttoon.
– Tämä on tapa kirkastaa sanomaamme mutta se on myös lähtökohta neuvotteluille. Koska meidän on joka tapauksessa edettävä tähän suuntaan, niin mielestäni on täysin mahdollista päästä yhteisymmärrykseen kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- tee velvollisuutesi-vaadi oikeuksiasi sosiaaliturvan leikkaukset vaalit 2022 maahanmuuton rajoittaminen kansankoti paluumuutto Kristillisdemokraatit Maltillinen kokoomus Jimmie Åkesson Hallitusohjelma Ruotsidemokraatit maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jimmie Åkesson haluaa pakolaispolitiikan painopisteeksi palautukset turvapaikkatyrkytyksen sijasta – tähtää oikeusministeriksi seuraavaan hallitukseen

Maltillinen kokoomus peesaa ruotsidemokraatteja: ”Halpatyövoiman tuonti, sosiaaliturvan romuttaminen ja palkkojen polkeminen lopetettava”

Immonen: Suomi luisumassa Ruotsin tielle – ”Epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka ja massamaahanmuutto johtavat maan lopulta totaaliseen kaaokseen”

Perussuomalaiset: Työn perässä Suomeen muuttaville 3 000 euron vähimmäispalkkaraja kuukaudessa, humanitaarinen maahanmuutto lopetettava kokonaan ja ulkomaalaisille opiskelijoille lukukausimaksut

Jimmie Åkesson: ”Ruotsi ruuvaa maahanmuuton ehdot vielä Tanskaakin tiukemmalle”

Valtiopäivien enemmistö haluaa Ruotsiin uuden hallituksen – Löfvenin punavihreä koalitio kaatumassa ruotsidemokraattien epäluottamuslauseeseen

Kansanedustaja Lulu Ranne Ruotsin hallitussekoilusta: Demarien tarkoitus oli pitää oikeisto pois vallankahvasta

Ruotsin hallitus kaatui – ruotsidemokraatit valmiina uusiin vaaleihin
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.