Kohtuuhintaisista ja hyväkuntoisista vuokra-asunnoista on Ruotsissa vähintään yhtä suuri pula kuin Suomessa. Kungsbackan kunta toteuttaa maan hallituksen tahtoa kirjaimellisesti. Valmistuvat vuokra-asunnot osoitetaan ainoastaan maahanmuuttajille.

Kungsbackan Annebergiin valmistuu 52 upouutta huoneistoa. Kaikki nämä kunnan kämpät on osoitettu maahanmuuttajille. Kunta laskee tällä tavalla asuttavansa 300 henkilöä. Samtiden-lehden mukaan kantaruotsalaisten hakemukset ovat lentäneet mappi Ö:hön.

Demarihallitus käskee kuntia

Kunnanjohto levittelee käsiään ja vastaa kritiikkiin sanomalla, että lain mukaan kunnan on tarjottava asuntoja maahanmuuttajille. Ruotsin kansalaisia kohtaan tällaista velvollisuutta ei ole. Vaikka arvostelua on tullut siitäkin, että pelkästään maahanmuuttajien asuttaminen yhteen paikkaan ei ainakaan lisää ihmisten edellytyksiä sopeutua uuteen yhteiskuntaan.

Kantaruotsalaiset saavat etsiä katon päälle mistä parhaiten taitavat ja viime kädessä Samtidenin mukaan kyse on siitä, että kunnan on pantava täytäntöön demarivetoisen hallituksen päätökset.

– Kaikkien on nyt hyvä ymmärtää se, että hallitus on velvoittanut meidät pitämään huolta näistä ihmisistä, sanoo Kungsbackan kunnanhallituksen puheenjohtaja valtion yleisradioyhtiö SVT:lle.

Suomen Uutiset