Vaihtoehto Saksalle -puolueen ja sen liittopäiväryhmän heti vaalien jälkeen jättänyt puoluejohtaja Frauke Petry on varannut internettunnuksen dieblauen.de eli Die Blauen, Siniset. Saksassa syntyi välittömästi spekulaatio siitä, onko Petry perustamassa uutta puoluetta, mutta Siniset näyttäisi jäävän vain Petryn yhden henkilön liittopäiväryhmän nimeksi.

Yle ehti jo povata AfD:lle harmaata tulevaisuutta, kun puolueen vaalivoittaan luotsannut puheenjohtaja Frauke Petry ilmoitti jättävänsä puolueen puheenjohtajan tehtävät sekä puolueen jäsenyyden ja aloittamalla liittopäivät omassa ryhmässään. Nyt tulevaisuus näyttääkin siniseltä.

Baijerin radion mukaan Die Blauen on kuitenkin vain liike, eikä Petry ole perustamassa uutta puoluetta.

Myös Petryn puoliso Marcus Pretzell ilmoittaa eroavansa AfD:stä. Hän istuu AfD:n ryhmässä Nordrhein-Westfalenin maapäivillä, Berliinissä asuva vapaa toimittaja Pertti Rönkkö kertoi Facebook-seinällään.

Suomessa on kokemusta siitä, että kiireessä valitut nimet eivät välttämättä ole kovin toimivia brändejä. Uusi vaihtoehto -nimi vääntyi kansan suussa uuvateiksi ja Sininen tulevaisuus kuulostaisi suoraan englanniksi käännettynä synkältä tai surulliselta tulevaisuudelta.

– Saksassa ”blau” voi tarkoittaa myös sitä, että on ympäripäissään, Rönkkö huomautti Facebookissa.

Suomen Uutiset