

PS ARKISTO
Sebastian Tynkkynen lähtee Brysseliin puolustamaan suomalaisten etua: Liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi
Europarlamenttiin uutena edustajana valittu perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen lähtee EU-parlamenttiin puolustamaan Suomen kansallista etua täysillä. Liittovaltiokehitys on pysäytettävä ja kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeudesta pidettävä kiinni.
Euroopan unionissa luodaan moniin kysymyksiin se liikkumatila, jonka sisällä Suomikin EU:n jäsenvaltiona toimii. Siksi europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen pitää valtavan tärkeänä, että Brysselissä vaikutetaan siihen, että tämä liikkumatila on Suomelle paras mahdollinen.
Vaikka EU-tason päätöksenteko vaikuttaa monissa asioissa eduskuntaakin merkittävämmällä tavalla Suomeen, on äänestysaktiivisuus siitä huolimatta jäänyt meillä todella vaisuksi.
– Uskon sen johtuvan siitä, että kansalaiset eivät oikein ole perillä, mitä EU-päätöksenteossa tapahtuu. Siksi haluan omalta osaltani olla viemässä viestintää uudelle tasolle, jotta suomalaiset paremmin ymmärtäisivät, mitä EU:ssa milloinkin päätetään ja miksi se on Suomen kannalta niin merkittävää, Tynkkynen kertoo.
EU:n suunta on väärä
Tynkkysen mielestä EU:n liittovaltiokehitykselle on laitettava stoppi. Unionin pitää olla kansallisvaltioita hyödyttävä yhteisö, ei kansallisvaltioiden rajoja ja itsemääräämisoikeutta häivyttävä koneisto. Tynkkysen harmiksi suunta EU:ssa on ollut valitettavasti viime aikoina väärä ja liittovaltioelementtejä halutaan tuoda yhä voimallisemmin keskusteluun yhteisvelan ja tulonsiirtojen muodossa.
– Olen eduskunnassa ajanut voimakkaasti niitä teemoja, jotka meille perussuomalaisille ovat tärkeitä. Samalla olen viestinyt aktiivisesti useissa kanavissa ja avannut kansalaisille, mistä on ollut kyse, miksi jotain päätöksiä tehdään ja mitä me tekisimme toisella tavalla. Uskon, että minua äänestäneet haluavat nähdä tämän saman tulevan toteutetuksi myös EU-tason päätöksenteossa, Tynkkynen arvioi vaalimenestyksensä salaisuutta.
Yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat
Samaan aikaan Tynkkynen toteaa, että perussuomalaisten listalla olleet ehdokkaat saivat hyviä äänimääriä laajalla rintamalla, mikä osoittaa sen, että äänestäjien luottamusta löytyi. Tulosten valossa Tynkkynen pitää selvänä, ettei kukaan olisi päässyt läpi omalla henkilökohtaisella äänimäärällään, vaan yhteiseen pottiin kerätyt äänet ratkaisivat perussuomalaisten meppipaikan.
Suurimpana selittävänä tekijänä perussuomalaisten kehnolle vaalimenestykselle Tynkkynen pitää sitä, että puolueen äänestäjät jäivät näissä vaaleissa kotisohville.
– Jos katsoo galluplukuja juuri ennen vaaleja, perussuomalaisten kannatus oli viime aikojen normaalilla tasolla. Ne äänet jäivät kuitenkin näissä vaaleissa antamatta, Tynkkynen toteaa.
Oppimisen paikka
Jos puolueen heikosta tuloksesta haluaa löytää jotain positiivista, niin ainakin se tarjoaa perussuomalaisille paikan oppia. Siksi vaalitulos on nyt käytävä puolueena hyvin tarkasti läpi ja mietittävä, mitä voitaisiin tehdä paremmin, jotta perussuomalaisten äänestäjät lähtisivät seuraavissa eurovaaleissa liikkeelle. Tynkkynen uskoo EU-päätösten merkityksen viestimisellä olevan suurin rooli tässä kehittämistyössä.
– Tunnelma valinnan suhteen on vielä häkeltynyt, ja tässä menee varmaan hetki, ennen kuin sen on kunnolla sisäistänyt. Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus. Se, että omasta tavoitteesta tuli nyt totta, tuo myös valtavan määrän intoa jatkaa tätä työtä isänmaan puolesta, vaikka parlamentti nyt vaihtuukin.
– Haluan sanoa valtavan kiitoksen kaikille äänestäjille, kanssaehdokkaille, vaalityöntekijöille, puoluetoimistolle ja erityisesti puolueen puheenjohtajalle Riikka Purralle, joka teki kaikista kovimman työn näissä vaaleissa, Tynkkynen kiittää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- gallupkannatus EU-päätöksenteko äänestysaktiivisuus yhteisvelka kansallisvaltiot vaalimenestys liittovaltiokehitys kansallinen itsemääräämisoikeus tulonsiirrot Riikka Purra europarlamentti Sebastian Tynkkynen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Talousasiantuntija Huopainen: Jokainen uusi velkapaketti pahentaa tulevan laskun loppusummaa

Tynkkysen jälkeen eduskuntaan nouseva Merja Rasinkangas: ”Lapsia on liian paljon tuuliajolla ja vähän heitteilläkin”

Sebastian Tynkkynen maahanmuuton keskeisestä ongelmasta: Jos tullaan pyytämään apua, niin sitten lyödään auttavaa kättä

Tynkkynen: Tapa, jolla suuri rasismikeskustelu on käyty, ei kerää pisteitä

Poliittisesta väkivallasta epäilty italialainen vasemmistoaktivisti valittiin europarlamenttiin äänivyöryllä

Henkilökuvassa: Perusinsinööri Joonas Kiviranta ratkoo käytännön ongelmia – mutta tykkää myös filosofoida
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.