– Vaikka osa kannattajistamme ei pitänyt tavasta, jolla kilpailukykysopimus saatiin maaliin, lopputulos on Suomen kannalta hyvä, Timo Soini sanoi Porissa.

Perussuomalaisilla vahvistettu Suomen hallitus sai yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa kesällä runnottua kilpailukykysopimuksen eli Kikyn joka tuo Suomeen vaurautta ja kaivattuja uusia työpaikkoja. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini myöntää, ettei tapa, jolla kikyyn päästiin miellyttänyt kaikkia puolueen kannattajia.

– Vaikka osa kannattajistamme ei pitänyt tyylistä jolla kiky saatiin maaliin, lopputulos on Suomen kannalta niin hyvä, ettei sitä oppositiostakaan kehdata haukkua. Nyt kikyn kattavuus on jo yli 90 prosenttia, ja tämän vuoksi on luvassa myös verohelpotuksia, Timo Soini sanoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Porissa.

”Leikki on kestettävä”

Perussuomalaiset ovat ottaneet gallupiskua, kun Suomen asioita on hallituksessa käännetty kuntoon. Tällä hetkellä perussuomalaisten kannatus on alle kymmenen prosenttia, suunta on kuitenkin vain ylöspäin. Soini muistutti, että perussuomalaisten kannatusmittaus on vaalien alla ollut yleensä aina heikompi kuin lopulta toteutunut kannatus.

– Osa kannattajista on siirtynyt ”nukkumaan” mutta heidät saamme kohta takaisin, kun nähdään, mitä kaikkea hyvää on saatu aikaiseksi ja vaikutukset alkavat näkyä.

– Sote-uudistus etenee, torjuimme puoluetuen noston maakuntavaaleja varten, tuulivoimatukia on leikattu, pääomatuloveroa on korotettu, EU-jäsenmaksu on pudonnut, valtionyhtiöiden johtajien etuja on karsittu ja Suomen maahanmuuttopolitiikka on nyt aivan uudessa kuosissa, Soini luetteli perussuomalaisten saavutuksia hallituksessa.

– Nyt on mennyt hetken huonosti, mutta leikki on kestettävä. Meillä on oma polku ja jos uskallamme sitä käydä, ei tässä meille huonosti käy, Soini vakuutti.

Perussuomalaisten kädenjälki näkyy ensi vuoden talousarviossa.

Soini esitti itse myös 1990-luvun lamassa velkaantuneiden armahtamista velkaloukusta.

– Moni menetti tuolloin kaiken omaisuutensa, ja heille tulisi siksi nyt antaa kunnianpalautus ja mahdollisuus uuteen alkuun. Tältä osin USA:ssa on hyvä lainsäädäntö: jos epäonnistut, kaikki menee paitsi ei tulevaisuutesi. Tämä olisi hyvä periaate.

Soini muistutti, että kaikkia perussuomalaisten esityksiä ei silti saada läpi ensi vuoden talousarviossa.

-Hallituksessa on kolme puoluetta, joista kaikilla on erilaisia painotuksia. Kuitenkin jokaisen puolueen kädenjälki siellä näkyy, niin myös perussuomalaisten.

Soini toisti jo aikaisemmin ilmaisemansa kannan siitä, ettei Guggenheim-museohankkeelle ole tulossa rahaa valtiolta.

– Perussuomalaisten hallituskaudella Guggenheimia ei olla rahoittamassa.

SUOMEN UUTISET