Sanomatalon Mediatorilla käytiin tänään kiihkeää keskustelua siitä, mistä Suomessa saa käydä keskustelua ja mistä ei. Vaalipaneeliin osallistuneen perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan on asioita, joista hän haluaisi pystyä puhumaan vielä paljon suoremmin mutta ei voi, koska tuomio napsahtaa automaattisesti.

Sebastian Tynkkysen mukaan kysymys siitä, kuka Suomessa voi olla suomalainen, ei lainsäätäjän näkökulmasta ole ollenkaan olennainen kysymys. Lainsäätäjän kannalta olennaista on kysymys Suomen kansalaisuudesta, jonka kriteerejä tulisi Tynkkysen mielestä kiristää. Hänen mukaansa haittamaahanmuutosta voidaan hyvin puhua, koska osa maahanmuutosta on Suomelle haitallista.

– Valitettavasti meidän pitää tunnustaa se tosiasia, että tänne tulee ihmisiä myös elintason perässä ja myös sellaisia ihmisiä, jotka itse asiassa haluavatkin vaalia omaa kulttuuriaan ja arvoja, jotka poikkeavat hyvin vahvasti siitä, mitä me ajattelemme vaikkapa naisten oikeuksista tai homoista ja niin edelleen. Näistä ihmisistä saattaa koitua jopa vaaraa suomalaisille, Tynkkynen kertoi.

Uskonnon varjolla kuolemanrangaistus homoille

Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo syytti perussuomalaisia seksuaalivähemmistöjen oikeuksien jarruttamisesta. Hänen mielestään oli ristiriitaista Tynkkyseltä samaan aikaan puhua kansalaisuuden kriteerien tiukentamisesta tai maahanmuuton rajoittamisesta ja toisaalta seksuaalivähemmistöjen oikeuksista. Tynkkynen oli asiasta päinvastaista mieltä.

– Se, voiko juridista sukupuoltaan vaihtaa vaikkapa kuukauden tai vuoden välein, on aika pieni kysymys seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kannalta verrattuna siihen, että vasemmistoliitto ja muut hallituspuolueet, myös kokoomus, ovat olleet ajamassa Suomeen sellaista maahanmuuttoa, jolla on ihan oikeita turvallisuusvaikutuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, koska heitä ei yksinkertaisesti islamin nimissä hyväksytä. Kuten Ylen tentissä olemme saaneet kuulla, niin kuolemanrangaistus pitäisi tämän uskonnon varjolla kohdistua homoihin, Tynkkynen syytti.

Suurimpia kärsijöitä maahanmuuttajat itse

Tynkkysen mukaan hän on saanut paljon positiivista palautetta nimenomaan maahanmuuttajataustaisilta nuorilta siitä, että hän uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä myös maahanmuuton ongelmien suhteen. Jos tilanteen annetaan jatkua näin ja maahanmuuton pahenevat ongelmat yritetään jatkossakin lakaista maton alle, uskoo Tynkkynen kaikkein suurimpia kärsijöitä olevan nimenomaan maahanmuuttajat itse kantasuomalaisten kovenevien asenteiden vuoksi.

– Siksi meidän pitää puuttua tiukasti maahanmuuttopolitiikkaan ja rikospolitiikkaan, jotta voimme ratkaista näitä ongelmia. Maahanmuuttajanuoret itse tulevat minulle sanomaan, että kiitos kun puhuit tästä, viimeksi tänään kolme maahanmuuttajanuorta, Tynkkynen kertoi.

Sana on vapaa – jos on varaa maksaa seurauksista

Tynkkysen mielestä Suomesta löytyy asioita, joista ei saa keskustella vapaasti. Esimerkiksi islam ja maahanmuutto ovat sellaisia aiheita, että jos niistä menee ilmaisemaan mielipiteensä ääneen tai jopa tuomaan esiin kansalaisten viestejä omista kokemuksistaan maahanmuuttoon liittyen, joutuu sen jälkeen helposti tuomiolle.

– En ymmärrä Mikko Kärnän argumenttia siitä, kun hän sanoi, että kyllä täällä saa vapaasti sanoa mielipiteensä, kunhan vain sitten vastaa seurauksista. Tämä on samanlaista retoriikkaa, jota käytetään esimerkiksi Venäjällä tai Iranissa – että voit kyllä vapaasti esimerkiksi arvostella vallanpitäjiä, mutta kannat sitten seuraukset siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

– Haluaisin voida puhua vielä huomattavasti paljon suoremmin monesta yhteiskunnallisesta ongelmasta erityisesti islamiin liittyen, koska asia koskettaa minua henkilökohtaisesti oman seksuaalivähemmistötaustani vuoksi. Valitettavasti en voi niin tehdä, koska tiedän, että siitä tulee automaattituomio, joten joudun puhumaan asioista kierrellen ja kaarrellen. Olen joutunut maksamaan jo kohta kymmenentuhatta euroa siitä, että olen tuonut näitä asioita esiin. Politiikka voi olla kallista, Tynkkynen totesi.

Suomen Uutiset