Eduskunnan käsiteltävänä on nyt hallituksen esitys kevytautoja koskevien lakien kumoamisesta. Kevytautoasia käsiteltiin eduskunnassa jo viime kaudella.

Eduskunta hyväksyi lait vuonna 2018 ja tasavallan presidentti vahvisti lait määräten ne tuleviksi voimaan 1.11.2019. Asetusten ja määräysten valmistelun yhteydessä kävi kuitenkin ilmi, että ehdotuksen suhteessa EU:n lainsäädäntöön oli ongelmia.

Mitä hyötyä on olla EU:n mallioppilas?

Nyt eduskuntaan on tuotu aiemmin hyväksytyn lain voimaantulon peruva esitys.

– Mitä se kertoo Suomen itsenäisyydestä, että tasavallan presidentti on vahvistanut kevytautoja koskevat lait ja nyt EU kieltää lain käyttöönoton? perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kysyy

– Pääministeri Sanna Marinin hallitus nöyristelee tietysti EU:ta tuoden heti eduskuntaan lain voimaantulon peruvan esityksen. Mitä hyötyä on olla EU:n mallioppilas?

Surullista demokratian kannalta

Tavio ihmettelee, kuinka hallitus on maksamassa miljardeja Italiaan EU:n vaatimuksesta, mutta ei uskalla ”pistää hanttiin” edes näin pienessä asiassa.

– Tämä on surullista myös demokratian kannalta, kun äänestäjä ei voi eduskuntavaaleissa vaikuttaa, vaan määräykset tehdään EU:ssa eliitin toimesta ja Suomi vain nöyristelee.

SUOMEN UUTISET