Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) argumenteista jäi (taas) A-studion jäljiltä tyhjä olo. On kuin hän eläisi jossain vaihtoehtotodellisuudessa muun ETA-alueen ulkopuolisen tarveharkinnan poistoa kannattavan vihervasemmiston kanssa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio.

– Mykkäsen puheista ymmärsin, että hänen mielestään Suomen tulee pyrkiä haalimaan siivoojia EU:n ulkopuolelta (Venäjä, Afrikka, Intia), koska heistä tulee tulevaisuuden huippuosaajia, esimerkiksi it-alalla.

– Mykkänen oli huolissaan (ainakin esitti olevansa) tiettyjen maahanmuuttajaryhmien huonosta työllistymistilanteesta, mutta silti hän tahtoisi helpottaa ja lisätä näiden ryhmien maahanmuuttoa tänne, Tavio kirjoittaa Facebookissa.

Suomen pitäisi ottaa vastaan vähemmän hakemuksia

Mykkänen oli huolestunut maahanmuuttoviraston pitkistä käsittelyajoista.

– Minäkin olen. Olen kuitenkin eri mieltä siitä, miten tämä argumentti puoltaa täysin perustellun järjestelmän purkamiseksi.
Vaikka tuomioistuimien käsittelyajat ovat pitkiä, ei Mykkänen esitä oikeustapausten ratkaisemista kolikonheitolla.

– Ehkä Suomen kannattaisi ottaa vähemmän turvapaikkahakemuksia vastaan, niin maahanmuuttovirastolle jäisi aikaa käsitellä työlupahakemuksia? Tavio ehdottaa.

Sivussa lisätään monikulttuurisuutta

Tavio ihmettelee, eikö sisäministeri näe lainkaan turvallisuusriskiä rajojen avaamisesta venäläiselle työvoimalle.

– Ylipäänsä, koska kunnollisia argumentteja tarveharkinnan poistolle ei ala löytyä, epäilen että kyseessä on kokoomukselle vain yksi väline alentaa palkkoja ja lopettaa työehtosopimusten yleissitovuus. Sekä siinä sivussa lisätä ”monikulttuurisuutta” (joka taas on vihervasemmiston pääsyy haluille avata rajat).

Mykkänen keskusteli eilisessä A-studiossa työvoiman tarveharkinnan poistosta perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon kanssa, jonka mielestä Suomen ei pidä haalia halpatyövoimaa kolmansista maista.

SUOMEN UUTISET