Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio moittii vahvasti Sipilän hallitusta riittämättömästä reagoinnista Katalonian itsenäisyysäänestyksen väkivaltaiseen häiriköintiin.

Tavio pitää hämmästyttävänä, ettei Suomen hallitus ole tuominnut Espanjan johdon väkivaltaista puuttumista katalonialaisten äänestykseen. Sekä Suomi että Espanja ovat EU:n jäsenmaita, joten virallinen kannanotto on Tavion mukaan aiheellinen.

EU-johto laiminlyönyt periaatteitaan

Myös Euroopan unionin johto saa Taviolta kritiikkiä.

– Eurooppalaisen vapauden idea tiivistyy filosofi Voltairen kuuluisassa virkkeessä: ”En ole samaa mieltä mistään mitä sanot, mutta puolustan täysin oikeuttasi ilmaista sanomasi.”

EU-johto on Tavion mielestä laiminlyönyt tämän hienon periaatteen toteuttamisen, vaikka juhlapuheissa sitä ylistetään.

Hallitus EU:n talutusnuorassa

Tavio korostaa, että oltiinpa äänestyksen tuloksesta mitä mieltä tahansa, niin demokraattisen äänestämisen estäminen siviilejä vastaan käymällä on ala-arvoista ja häpeällistä koko Euroopan unionille.

– Suomen hallitus toimii selvästi EU:n talutusnuorassa ja jatkaa EU:n hiljaisuutta. Sekä katalonialaiset että suomalaiset ansaitsevat parempaa hallintoa.

– Erityisesti nyt kun me suomalaiset vietämme itsenäisyytemme satavuotisjuhlavuotta, meidän pitää julkisesti tukea itsenäisyyteen pyrkivien kansojen rauhanomaisia aikeita.

SUOMEN UUTISET