

PS ARKISTO
Viikon 22/2024 luetuin
Teemu Keskisarjan kolumni: Yleisradion monimuotoinen kirjautumispakko
Parahin lukija, tottahan tiesit, että Yleisradio on osakeyhtiö, josta valtio omistaa vain 99,98 prosenttia. Pontevista pienosakkaista mainittakoon Raittiuden Ystävät, Svenska Folkpartiet i Finland ja Työväen Sivistysliitto. Oy:ssä ei virkatyöskennellä niin kuin virastossa. Sadat johtajat ja päälliköt tahkoavat Ylelle liikevaihtoa ja -tulosta. He tarvitsevat kuukausiliksan lisäksi bonuksen, kannustimen ja palkitsemisjärjestelmän.
Autonmyyjän provikka karttuu, jos kaarat käyvät kaupaksi. Onnistumisen mittaus on vaikeampaa julkisessa palvelussa, jonka ylenpalttinen rahoitus pulppuaa aina samasta lähteestä.
Yle-päällystö paaluttaa palkintojaan esimerkiksi “aktiivisten asiakkaiden” määrällä. Se ei tarkoita katsojalukuja. Aktiivisuus suhteutuu “tuloskorteissa” Yle Tunnusten vierailutiheyteen ja -aikaan. Palkitsevinta on nuoremman kuluttajan “viikkotavoittavuus”.
Areenan kirjautumispakko tarkentaa töllöttämisen kohderyhmiin. Verorahoitteinen kasvuyritys kahmii markkinaosuutta, sata prosenttia on ihan mahdollinen visio. Kotimaiset kilpailijat ovat harvassa ja kanttuvei. Kaikkien kaupallisten tv- ja radiokanavien mainostulot ovat murusia verrattuna Vallan Vahtikoiran kukkuraiseen kuppiin.
Yleläisen propagandan avainsana on “monimuotoisuus”. Tiedotusvälineitä ei todellakaan ole monia, mutta se ainokainen monimuotoilee itseymmärrystään. Johdon palkitsemiseenkin vaikuttaa “sisältöjen diversiteetti”.
Työkalupakki täydentyy kohta tekoälyllä. Yleisradio korjaa antidiversiot ja epämonimuotoisuuden. Ajatusrikokset painuvat unhon yöhön. Suomalaiset ovat jo valmiiksi uskomattoman yle-uskovaista kansaa. Enemmistö oikeasti uskoo, että koronasta, Trumpista, brexitistä, sateenkaaresta, ilmastonmuutoksesta, supisuomalaisten rasismista ja tulevaisuuden apokalypseistä on olemassa jokin Oikea Tieto! Sen äärelle pääsee kirjautuja, joka luovuttaa Yleisradio Oy:lle nimensä, sähköpostiosoitteensa, ikänsä, sijaintinsa ja sukupuolensa.
Teemu Keskisarja
Artikkeliin liittyvät aiheet
- verorahat julkiset palvelut monimuotoisuus Teemu Keskisarja ajatusrikos korona valtionyhtiöt Yleisradio kolumni Tekoäly Propaganda Ilmastonmuutos Donald Trump Brexit Rasismi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Painostustapauksesta uutta tietoa: Matti Apunen kovistellut myös kansanedustajaa, joka kuuluu Ylen rahoitusta arvioivaan työryhmään

Yleltä hämmästyttävä nyökkäys poliittiselle väkivallalle – ministeri oudoksuu

Yle kehysti Suomen ja Unkarin ”pahiksiksi” otsikossaan – somen käyttäjät antoivat Ylelle yhteisöhuomautuksen

Yle Uutiset valitsi kummallisen päivän ministereiden natsitteluun

Analyysi: Ylen hallitukseen kuuluu Matti Apusen lisäksi Mikko Alatalo, ja heidän molempien pitäisi valvoa tiukasti Ylen johtoa – mutta käykin juuri päinvastoin

Teemu Keskisarjan kolumni: Tämän takia Yle ei pienene penniäkään
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.