
Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn johtaa maataan Saksasta – apunaan vaimo, 3 exsää, rakastajattaret sekä 40 villakoiraa
Suomalaisillekin rakkaaksi käynyttä lomamaata johdetaan perin erikoisesti. Thaimaan kuningas viettää aikaansa Baijerin huvilallaan ja keskittyy paljolti rakkauden töihin. Kuninkaan perinteinen valta-asema ei ole temppelissä kuulutettu, vaikka hänellä on takanaan sekä instituutio, että maan armeija.
Kuningas Maha Vajiralongkornin saattaa viettää aikaansa Baijerin järvenrantahuvilansa lisäksi myös Frankfurtissa. Hän on tiettävästi ajoittain varannut keskustan hotellista kaksi kerrosta, läheltä ”spesiaaliklubeja”. Mukanaan kuninkaalla on kaupunkilomallaan 250 hengen seurue ja lisäksi 40 puudelia, villakoiraa.
Brittiläinen laatulehti Economist tarkasteli vuosi sitten kuninkaan elämäntyyliä ja saavutuksia sangen kriittisesti. Teksti ei ole kovinkaan armollista: ”Hän johtaa 70 miljoonan asukkaan valtakuntaa 8 000 kilometrin päästä. Sisäpiirin lähde kuvaa kuninkaan päivärutiineja näin: pyöräilyä, paneskelua, lounas, naimista, iltaruoka. Hän tekee vain näitä kolmea asiaa”.
Kruunulla ja armeijalla symbioottinen yhteys
Thaimaan syvästi arvostettu edellinen kuningas Bhumibol kuoli vuonna 2016 oltuaan 70 vuotta valtaistuimella. Kun hänen ainoan poikansa Mahan oli määrä ottaa valta, maailma tuli pian tietoiseksi kruununperijän poikkeuksellisista luonteenpiireteistä. Maha nimittäin ilmoitti heti kättelyssä: ”Suokaa minulle muutama vuosi aikaa, ennen kuin tulen Bangkokiin kruunajaisiin. Haluan jäädä Baijeriin”.
Thaimaassa on tehty 12 vallankaappausta sitten vuoden 1932. 1950-luvulta lähtien armeijan ja kuningashuoneen välinen yhteys on ollut symbioottinen ja se on sementoinut sotilaiden vallan osaksi poliittista järjestelmää. Armeija turvasi myös Mahan kuningastien, maan eliitin vastustuksesta huolimatta.
Maailman varakkain kuningashuone
Thaimaan kuningashuone on ollut tavalla tai toisella olemassa vuodesta 1350. Kuninkaan virallinen titteli on valtion päämies, puolustusvoimain komentaja sekä buddhalaisen uskonnon ja kruununkalleuksien suojelija.
Maan kuningashuone on tiettävästi maailman varakkain. Niinpä sotilaat ovatkin antaneet Maha Vajiralongkornin käyttöön 30 miljardia dollaria taskurahaa, jotta tämä voi viettää näköistään elämää. Poissa silmistä, poissa mielistä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- buddhalaisen uskonnon ja kruununkalleuksien suojelilja puolustusvoimain komentaja valtion päämies keulakuva vallanjako symbioosi sotilasjuntta Bangkok Thaimaan armeija vallanperijä kuningashuone kuningas Bhumibol Maha Vajiralongkorn Frankfurt sotilaat Thaimaa Baijeri Vallankaappaus Saksa
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Huoltovarmuuden kannalta kriittiset maataloustyöt on kyettävä toteuttamaan kotimaisin voimin

Vihreät vyöryttää todellisuudesta irrallaan olevia maahanmuuttounelmiaan: ”Valtava työvoimapula, tarvitsemme lisää” – Purralta tyly kuitti: ”Suomelle haitallista ja kustannuksia aiheuttavaa”

Hallitus on jälleen helpottamassa halpatyövoiman rahtaamista: ”Kaikki huutavat osaajia, mutta saamme vain etnisiä ravintoloitsijoita sukulaisineen”

Vihreät, kepu ja kokoomus himoitsevat Suomeen töihin ulkomaalaisia hoitajia, perussuomalaiset torppaa – Purra: ”Meidän pitää kyetä houkuttelemaan takaisin hoitoalalta lähteneitä henkilöitä”

Halpatyövoiman maahanmuutto maksaa maltaita ja laskee duunarien palkkoja, silti kokoomuksen mielestä Suomi ei pärjää ilman ”työperäisiä”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää