Yleisessä tiedossa on, että hallitus on unohtanut suomalaiset työttömät ja ministerit hihkuvat innoissaan työkeikkojen järjestämisestä ulkomaiselle halpatyövoimalle. Perussuomalaisia lukuun ottamatta oppositiostakaan ei silti juuri löydy suomalaisen työttömän ystäviä. Työttömiin nuivasti suhtautuvasta asenteesta antoi esimerkin eilen eduskunnan välikysymyskeskustelussa kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen.

Suomessa on korkea rakenteellinen työttömyys. Satojatuhansia ihmisiä on vailla työtä, ja moni on vajaatyöllistetty. Parlamentaarisessa järjestelmässämme tämän porukan auttaminen on jätetty tylysti yksin perussuomalaisten vastuulle.

Eduskunnassa ei ole perussuomalaisten lisäksi toista puoluetta, joka olisi aidosti suomalaisen työttömän asialla ja joka pyrkisi löytämään keinoja suomalaisen työttömän työllistämiseksi.

Kaikki hallituspuolueet hehkuttavat silmät kiiluen työperäistä maahanmuuttoa ministerien samalla rakennellessa ohjelmiaan työperäisen maahanmuuton edistämiseksi.

Kaikki maahanmuutto rasittaa julkista taloutta

Perussuomalaiset ja Liike Nyt jättivät välikysymyksen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta, sen suunnitelluista lievennyksistä ja taloudesta. Välikysymyskeskustelu käytiin tänään.

Eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta kaikki kolmansista maista Suomeen kohdistuva maahanmuutto rasittaa raskaasti julkista taloutta. Merkitystä ei yleensä ole sillä, onko tulija työperäinen, yhdistetty perheeseen vai onko maahan päästy muiden humanitaaristen kanavien tai kiintiön kautta.

Perussuomalaisia lukuun ottamatta oppositiossakaan ei siis juuri ole suomalaisen työttömän ystäviä. Työttömiin nuivasti suhtautuvasta asenteesta antoi esimerkin tänään eduskunnan välikysymyskeskustelussa kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen.

Moni tulija suostuu orjapalkoille

Tutkitun tiedon perusteella on selvää, että matalapalkka-alojen maahanmuutto rasittaa Suomen julkista taloutta, sillä muuttajat maksavat keskimäärin vähemmän veroja kuin saavat tulonsiirtoja ja käyttävät julkisia palveluita.

Halpatyövoiman maahanmuutto lisäksi heikentää kotimaisen työvoiman palkkakehitystä, sillä ulkomaista työvoimaa ollessa saatavilla ei työnantajien tarvitse nostaa tarjottua palkkaa saadakseen työntekijöitä. Suomalaista työntekijää luonnollisesti ei auta se, että avoimeen työpaikkaan työllistyy EU:n ulkopuolelta saapunut maahanmuuttaja, joka usein suostuu tekemään töitä orjapalkalla.

Kokoomus tekee kaikkensa halpatyövoiman haalimiseksi

Kokoomuksen kansanedustaja Satosen puheiden perusteella kykypuolue on tekemässä kaikkensa, jotta Suomeen voitaisiin houkutella lisää halpatyövoimaa.

– Kokonaan eri asia on tämä työperäinen maahanmuutto, jota ilman Suomi ei pärjää, ja se on juuri niin kuin kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa sanottiin, että jotta tämä maa on vetovoimainen myös työperäiselle maahanmuutolle, niin tämän pitää olla myös turvallinen, Satonen hehkutti eduskunnassa tänään.

Satosen puheita voi mainiosti verrata siihen, että hän olisi vaihtoehtoisesti kaatanut saavillisen kylmää vettä suomalaisen pitkäaikaistyöttömän niskaan.

Suomen Uutiset