Eduskunnan välikysymyskeskustelussa tänään keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esitti puolueensa ryhmäpuheenvuoron, joka oli sangen erikoinen keitos väärinymmärtämistä, perättömiä väitteitä ja Kärnälle tyypillistä provosointia. Puheesta kävi kuitenkin ilmi, että keskusta ei tue sisäministeri Ohisalon esittämää pakolaiskiintiön paisuttamista.

Perussuomalaiset ja Liike Nyt jättivät hallitukselle vastattavaksi välikysymyksen maahanmuuttopolitiikasta, sen suunnitelluista lievennyksistä ja taloudesta.

Hallituspuolueista ainakin Vihreät ja RKP ovat valmiita vastaanottamaan tulijoita Suomeen lähes rajattomasti, kustannuksista välittämättä ja jopa täyttämään avoimet työpaikat turvapaikanhakijoilla.

Täysin omille linjoilleen lähtenyt vihreä sisäministeri Maria Ohisalo on väläyttänyt Suomen pakolaiskiintiön tuplaamista eli nostamista kahteen tuhanteen ihmiseen. RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet on puheissa maininnut jopa kiintiön kymmenkertaistamisen.

Kärnä pudotteli päälauseita

Eduskunnan välikysymyskeskustelussa tänään keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esitti puolueensa ryhmäpuheenvuoron, joka oli sangen erikoinen keitos väärinymmärtämistä, perättömiä väitteitä ja Kärnälle tyypillistä provosointia.

Päälauseiden varaan rakennetusta puheesta kävi kuitenkin ilmi, ettei keskusta ainakaan puheiden tasolla tue sisäministeri Ohisalon kaavailemaa pakolaiskiintiön paisuttamista.

– Keskusta ei tue pakolaiskiintiön tuntuvaa nostamista. Perheenyhdistämisten helpottamisessa keskusta on sitoutunut hallitusohjelmassa sovittuun, Kärnä sanoi.

Kärnän mielestä eduskunta kuitenkin käsitteli tänään ”epävälikysymystä”. Niin ikään Kärnän mukaan välikysymys perustuisi ”perättömille väitteille”.

Kepu pettää aina

Poliittisessa debatissa hallituspuolueiden edustajien juhlallisiin vakuutuksiin ei yleensä ole luottaminen, joten keskustankin toimintaa on mahdollista arvioida vasta jälkikäteen. Keskusta on tunnettu takinkääntäjäpuolue.

Politiikan yksi vanhimpia totuuksia onkin maksiimi, jonka mukaan kepu pettää aina.

Vuonna 2014 keskusta vakuutti silloisen puheenjohtajansa Juha Sipilän suulla vastustavansa yhteistä velkaa ja liittovaltiokehitystä. Elvytyspakettiäänestyksen myötä kepu on kuitenkin vienyt Suomen yhteisvelkavankeuteen jopa vuosikymmenien ajaksi.

Suomen Uutiset