Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa tänään hurjia visioitaan työperäisen maahanmuuton kasvattamiseksi. Kallispalkkaisia ammattilaisia ei ole Suomeen tulossa jonoksi asti, mutta seuraava tulija saa myös laukunkantoapua perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

Maria Ohisalon mukaan hallitus tavoittelee työperäisen maahanmuuton vähintään kaksinkertaistamista nykytasosta vuoteen 2030 mennessä siten, että vähintään 50 000 työperäisen maahanmuuttajan kokonaislisäys toteutuu.

– Tavoitteena on, että vuoden 2030 jälkeen lisäys on vähintään 10 000:n vuositasolla, Ohisalo sanoi, mutta ei maininnut sanaakaan Suomessa olevien satojen tuhansien työttömien tilanteen parantamiseksi.

Ohisalo haluaa myös tarjota koulutusta ulkomaalaisille

Halpatyövoiman maahanmuuton edistämisen lisäksi Ohisalo tahtoo, että suomalaisen veronmaksajan rahoilla tarjotaan jatkossa entistä enemmän koulutuspalveluja kolmansista maista saapuville nuorille.

– Uusien ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden määrä pyritään kolminkertaistamaan vuoteen 2030 mennessä nostaen samalla opiskelijoiden Suomeen työllistyminen ja jääminen 75 prosenttiin, Ohisalo sanoi tänään eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Järjestelmä ei houkuttele huippuosaajia

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra on usein todennut, että perussuomalaisilla ei ole mitään sitä vastaan, että Suomeen saapuu todellisia eri alojen huippuosaajia. Jutun juju piileekin siinä, että kallispalkkaisia ammattilaisia ei todellisuudessa ole Suomeen tulossa jonoksi asti.

– Mikäli haluatte houkutella maahan koulutettuja huippuosaajia, tehkää ihmeessä niin. Vähänlaisesti heitä on tulossa, vaikka prosesseihin on pumpattu lisää rahaa. Sen sijaan järjestelmämme houkuttelee aivan muunlaista maahanmuuttoa, Purra sanoi eduskunnassa.

Perussuomalaiset ja Liike Nyt jättivät välikysymyksen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta, sen suunnitelluista lievennyksistä ja taloudesta. Välikysymyskeskustelu käytiin tänään.

Lupaus tarkoitettu pidettäväksi

Vaikka perussuomalaiset pyrkii ensi sijassa löytämään keinoja suomalaisen työttömän työllistämiseksi, perussuomalaiset ei vastusta oikeiden osaajien saapumista Suomeen veronmaksajiksi.

Kansanedustaja Sheikki Laakso esitti eduskunnassa tänään jopa tarjoavansa kantoapua laukkujen kuljettamiseen, jos todellinen osaaja päättää tulla tänne.

– Perussuomalaiset eivät vastusta oikeasti osaajien tänne tuloa. Minä voin henkilökohtaisesti luvata tulla kantamaan heidän laukut, kun he tulevat tänne maahan – se on lupaus. Minä pidän tämän lupauksen. Oikeasti, kun tulee niitä osaajia, niin tervetuloa, ja lyhennetään ne päivät välittömästi niin pieniksi kuin mahdollista, Laakso sanoi.

Maahanmuutto ei ole ihmelääke

Hän huomautti kuitenkin, että maahanmuutosta ei ole ihmelääkkeeksi työvoimapulaan.

– On turhaa väittää, että me jotain työvoimapulaa hokkuspokkus maahanmuutolla pelastetaan, koska tilanne on se, että suurin ongelma on se, että me ei saada työvoimaa näihin suomalaisiin pk-sektorinkaan yrityksiin, koska meidän koulutustaso on romahtanut äärettömän huonoksi.

Suomen Uutiset