Sosialidemokraattien kansanedustaja Antti Lindtman pesee kätensä sisäministeriön työryhmän esityksestä, joka yhdistäisi turvapaikanhakijoiden perheet ilman tulorajoja. Kansanedustaja Jani Mäkelä totesi Ylen aamussa perussuomalaisten olevan sosialidemokraattien linjoilla maahanmuutossa – tosin tanskalaisten sosialidemokraattien.

Sosialidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman otti torstaina Ylen aamussa poliittista etäisyyttä kohuun ulkomaalaislain muuttamisesta turvapaikanhakijoiden perheitä yhdistettäessä. Hänen mukaansa työryhmän esitys kaikkien tulorajojen poistamisesta ei ole hallitusohjelman mukainen, vaan peräisin vihreältä sisäministeriltä.

– Tämä ei siis ole hallituksen esitys. Tämä on sisäministerin, sisäministeriön asettaman työryhmän esitys, joka on lausunnoilla ja joka todella poistaisi kokonaan nämä tulorajat.

– Pidän selvänä, että nyt kun lausuntopalaute on saatu, niin hallitus vielä tarkastelee tätä esitystä enemmän sinne hallitusohjelmassa linjattuun suuntaan.

”Ottakaa mallia Tanskan puolueveljiltä”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelä huomautti Lindtmanin puheisiin vedoten, että perussuomalaisten ”välikysymys tekee tehtävänsä jo ennen sen esittämistä”.

– Jos järkevämmät hallituspuolueet, sosialidemokraatit ja keskusta, ovat jo valmiita loiventamaa sitä tosi jyrkkää esitystä, jonka sisäministeriö on laatinut, niin silloinhan meidän välikysymyksemme on tehnyt tehtävänsä.

Mäkelän mukaan vihreiden johtama sisäministeriö on lähtenyt viemään maahanmuuttopolitiikkaa todella huolestuttavaan suuntaan, joka on pohjoismaisen linjan vastainen ja houkuttelee Suomeen turvapaikanhakijoita. Tanskalaiset sosialidemokraatit ovat maahanmuuttolinjauksissaan oikealla tiellä, ja Mäkelä kehottikin Lindtmania kumppaneineen ottamaan oppia juuttien maasta.

– Perussuomalaisten linja tässä on aika pitkälle sama, kuin esimerkiksi Tanskan sosialidemokraattien: humanitäärinen maahanmuutto nykymuodossaan ei toimi ja pitäisi siirtyä enemmän paikan päälle auttamiseen. Toivonkin, että Suomen sosialidemokraatit ottavat Tanskan puolueveljiltä mallia.

SUOMEN UUTISET