Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari joutui eilisiltaisessa viihdeohjelmassa lähinnä korjaamaan toimittajan ennakko-olettamuksia.

MTV:n Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelma on toki kevyttä viihdettä, mutta eilinen lähetys ”jeesustentteineen” oli lähinnä nolo. Tiedossa oli etukäteen, että juontaja Tuomas Enbuskea häiritsee suuresti Huhtasaaren vakaumus.

– Olen presidentinvaaleissa. Presidentin tehtävä on maallinen virka. On mielenkiintoista, että on tultu tähän, että henkilön uskonnollinen vakaumus olisi jotenkin radikaalia, Huhtasaari napautti.

”Putin fanittaa sinua”

Haastattelu perustui pitkälti Enbusken ennakko-olettamuksiin, jotka olivat niin kummallisia, että Huhtasaarella oli vaikeuksia vastata esitettyihin kysymyksiin.

Enbuske muun muassa nosti esille käsityksen, jonka mukaan EU-kriittisyys olisi erityisesti Venäjälle mieluinen teema.

– Veikkaan, että Putin fanittaa sinua isosti, Enbuske heitti, ja Huhtasaari pääsi korjaamaan Enbusken käsityksiä.

– Kun olen tuonut esille, että vastustan EU:ta, se johtuu EU:sta eikä Putinista. Venäjän kanssa on tietysti oltava tarkkana, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari korosti, kuinka tulisi pyrkiä maailmaan jossa ei käytettäisi ydinaseita. Hän kuitenkin muistutti vanhasta viisaudesta: jos haluat rauhaa, valmistaudu pahimpaan.

SUOMEN UUTISET