Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari otti Rovaniemellä vieraillessaan kantaa EU:n polkumyyntilainsäädännön uudistukseen. Hän pitää positiivisena sitä, että uudistus ottaa huomioon sekä ilmastoasiat että työntekijöiden reilu aseman. Vaarana hän pitää sitä, että hyvä uudistus vesitetään.

– EU:n polkumyyntilainsäädäntö uudistettiin lokakuun alussa. Siinä otetaan huomioon sekä ilmastoasiat että työntekijöiden reilu asema. Tämä on positiivista. Vaarana on, että hyvä uudistus vesitetään. Suomalaisten etuja on uskallettava puolustaa. Presidenttinä eroaisin muista suomalaisista päättäjistä puhumalla ja vaatimalla EU:lta konkreettisia toimia suomalaisen teollisuuden ja työpaikkojen puolustamiseksi, Huhtasaari toteaa.

”Suomalaista teollisuutta on kuritettu sekä EU:n että Suomen omilla toimilla olan takaa.”

– Suomen nykyinen hallitus ajaa EU-pöydissä linjaa, jossa polkumyyntilainsäädännön säädökset koskisivat lähinnä Kiinaa eivätkä esimerkiksi Venäjää, Brasiliaa, Irania tai Intiaa. Tämä on kestämätöntä.

Polkumyynti vauhdittaa Huhtasaaren mukaan suomalaisten työpaikkojen siirtymistä EU:n ulkopuolelle.

– Suomalaisten työntekijöiden edut on turvattava. Presidenttimme ja ministereidemme on huolehdittava siitä, ettei uutta lainsäädäntöä Suomen kansalliseen harkintavaltaan vedoten vesitetä. Näin on tehty liian usein.

– Suomalaista teollisuutta on kuritettu sekä EU:n että Suomen omilla toimilla olan takaa. Pariisin ilmastosopimuksen EU:n päättämä sisäinen taakanjako rampauttaa suomalaista terästeollisuutta. Terästeollisuutemme lippulaiva, Outokummun Tornion tehtaat tuottavat terästä maailman tehokkaimmin ja puhtaimmin.

– Terästeollisuutemme työllistää yli 15 000 suomalaista osaajaa ja vastaa yli 12 prosenttia Suomen tavaraviennistä. Pidetään kiinni suomalaisista työpaikoista!

SUOMEN UUTISET