Puolustusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) moitti muun muassa perussuomalaisia siitä, että perussuomalaiset hyväksyvät puolustusvaliokunnassa käsittelyssä olleen puolustusteollisen kehittämisohjelman. Perussuomalaiset pitävät Mustajärven puheita totuudenvastaisina ja vanhanaikaisina.

– Mustajärvi väittää, että esitys lisäisi liittovaltiokehitystä. Kyse on kuitenkin eurooppalaisen puolustusteollisuuden yhteistyöstä, josta Suomen puolustus- ja ilmailuteollisuuden liittokin arvioi hyötyvänsä, kansanedustaja Jari Ronkainen sanoo.

– Mustajärvi käyttää kylmän sodan aikaista sosialistista retoriikkaa, jossa kukaan muu kuin sosialisti ei saisi lisätä puolustusmenojaan tai kehittää alan teknologiaa. Perussuomalaiset on ainoa puolue Suomessa, joka on pitkäjänteisesti vastustanut EU:n liittovaltiokehitystä. Sillä, että tehdään aseteollista yhteistyötä, ei ole liittovaltion kanssa tekemistä, kansanedustaja Laura Huhtasaari jatkaa.

Huoltovarmuuden kulmakivi

Perussuomalaiset huomauttaa, että kyse on kotimaisen puolustusteollisuuden edusta. Heidän mukaansa sadoilla suomalaisilla pk-sektorin puolustusteollisuuden yrityksillä on vaikeuksia päästä äärimmäisen suojatuille markkinoille. Perussuomalaiset uskovat, että suomalaiset yritykset hyötyvät yhteistyöstä.

– Suomalainen kattava puolustusteollisuus on kansallisen huoltovarmuuden kulmakivi. On hämmästyttävää, ettei vasemmistoliitto halua auttaa suomalaisten alan yritysten markkinoille pääsyä. Mustajärvi itsekin on kai huomannut, että muu valiokunta korosti lausunnossaan juuri sitä, että mennään suomalainen etu edellä. Tätä vasemmistoliitto siis vastustaa. Harmi sinänsä, Huhtasaari toteaa.

SUOMEN UUTISET