Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan arvion mukaan maassa laittomasti asuvien henkilöiden aiheuttamat kustannukset kaupungille nelinkertaistuvat vuonna 2022. Hätämajoituspalvelu kilpailutettiin syksyllä 2021 mutta yhtään tarjousta ei tullut.

Turussa on järjestetty laittomasti maassa asuvien hätämajoitusta vuodesta 2018 alkaen. Vuonna 2021 hätämajoitusyksikön yöpymisvuorokausia oli 580.

Turun Sanomien mukaan sopimus nykyisen palveluntuottajan kanssa päättyy kuun lopussa eikä tämä ole jatkamassa. Hätämajoituspalvelu kilpailutettiin syksyllä 2021, mutta yhtään tarjousta ei tullut.

Selvitys perussuomalaisten aloitteesta

Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan arvion mukaan vuoden 2022 hätämajoittamispalvelun suorahankinnan kustannukset tulevat nousemaan arviolta noin 200 000 euroon, josta valtio korvaa osan. Kulut olivat vuonna 2021 yhteensä 54 602 euroa.

Turun sosiaali- ja terveyslautakunta sai selvityksen Pirjo Lammen (ps) aloitteesta.

Sosiaalihuoltolain mukaan jokaisella kunnassa oleskelevalla henkilöllä on oikeus saada kiireellisessä tapauksessa tarpeeseen perustuvat sosiaalipalvelut siten, ettei hänen oikeutensa välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu, kirjoittaa Turun Sanomat.

SUOMEN UUTISET