Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen jätti tänään kirjallisen kysymyksen lainsäädäntöprosessien turvaamisesta karanteenitilanteessa eduskunnassa.

– Valtion päätöksentekokyky on turvattava. Normaalin päiväjärjestyksen lisäksi Suomi voi olla pian tilanteessa, jossa sen on yhtäkkiä kyettävä tekemään isoja päätöksiä esimerkiksi uuteen siirtolaiskriisiin sekä koronan leviämiseen liittyen, Tynkkynen toteaa.

Tartuntariski kasvaa

Parlamentaarisen työn kansainvälisen ulottuvuuden vuoksi kansanedustajat, ministerit ja virkamiehet osallistuvat jatkuvasti kokouksiin ympäri maailmaa ja matkaavat vilkkaiden lentokenttien kautta. Lisäksi eduskunnassa käy päivittäin suuri määrä henkilökohtaisia vieraita sekä vierasryhmiä esimerkiksi kouluista.

– Sellaista skenaariota, jossa tartuntatapaus löytyy myös eduskunnan sisältä, voidaan pitää tarpeeksi todennäköisenä, jotta varautumistoimiin olisi ryhdyttävä niin ennaltaehkäisevästi kuin suunnitelmienkin osalta karanteenitilanteen varalle. Lainsäädäntö- ja päätöksentekoprosessien turvaaminen on yksi kriittisistä yhteiskunnan toiminnoista, Tynkkynen tähdentää.

SUOMEN UUTISET