

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Työn verotus alas ja tuet leikkuriin – oleskelu ei lyö leiville tulevaisuuden Ruotsissa
Inflaatio ja taantumaa kohti kaatuva talous sekä kotitalouksien vaikeudet selviytyä kasvavista menoista ovat arkea myös naapurimaassa. Työttömyys on kasvussa ja osallistuminen työelämään joissakin väestöryhmissä perin alhaista. Lääkkeeksi ruotsidemokraattien tukema hallitus keventää pieni- ja keskituloisten verotusta.
Ruotsidemokraattien tukema hallitus haluaa työnteon olevan aina ja kaikille kannattavaa. Siksi hallitus laskee työn verotusta vuoden 2024 budjetissa. Kevennykset on suunnattu erityisesti pieni- ja keskituloisille.
Työnteon täytyy olla kannattavaa
Näin työssäkäyville jää enemmän rahaa käteen ja se helpottaa kansalaisten elämää kustannuspaineiden alla. Työnteolla ja työpaikan yhteisellä tekemisellä on oman rahan lisäksi paljon muitakin positiivisia vaikutuksia
– Työ merkitsee yhteisöllisyyttä sekä yhteenkuuluvuutta ja se on keino hallita omaa elämäänsä. Työssä oppii puhumaan ymmärrettävää ruotsia ja sisäistämään ruotsalaisia arvoja, toteaa pääministeri Ulf Kristersson hallituksen tiedotteessa.
– Tuhansille ruotsalaisperheille työnteko ei kuitenkaan ole kannattavaa. Tukia voi pinota päällekkäin ja näin niiden määrä nousee aivan liian korkeaksi. Nyt kevennämme ennen kaikkea pieni- ja keskituloisten verotusta. Etuusuudistusten kanssa tuloksena on se, että työn tekeminen tulee aina olemaan tuilla elämistä kannattavampaa.
Työikäiset pois tukiviidakosta
Valtiovarainministeri Elisabeth Svantesson säestää Kristerssonia ja painottaa kannattavan työnteon merkitystä.
Svantesson kuvailee ruotsalaisia työmarkkinoita ”kaksijakoisiksi”, joissa osa ihmisistä on juuttunut tukiviidakkoon, eikä käy palkkatöissä ”samassa laajuudessa” kuin muu väki. Työnteon vetovoimatekijöitä on siksi lisättävä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- yhteiskunnan arvot verotuksen keventäminen ruotsidemokraattien tukema porvarihallitus Ruotsin hallitus 2022 yhteiskunnan tukiviidakko yhteisyys Elisabeth Svantesson vetovoimatekijät työn verotus Ulf Kristersson pieni- ja keskituloiset Taantuma kotitaloudet Yhteisöllisyys Inflaatio
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Koskenkylä: Yrittäjyyden ja yritysten kasvun edistäminen tulisi ottaa keskeiseen asemaan – ”Työllisyyden tulisi kasvaa jatkossa vain yrityssektorilla”

Näin järkyttävän kallista työttömyyden laastarointi on: Viime vuonna työttömyysetuuksia maksettiin 3,7 miljardin euron edestä

Työperäiseen maahanmuuttoon tulossa tiukennuksia: Suomesta täytyy lähteä pois, kun työt loppuvat

Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta

Purra: Me näemme Suomen, jonka hyvinvointi perustuu työlle ja jossa on myös velvollisuuksia
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää