

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta
Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on vuosikymmenten aikana rakennettu työllä ja yrittämisellä. – Suomalaiset arvostavat sen tarjoamaa turvaa ja tuottamia palveluja, toteavat hallitusneuvotteluiden työmarkkinapöydän neuvottelijat Jorma Piisinen, Matti Putkonen ja Minna Reijonen.
Perussuomalaisten neuvottelijat iloitsevat, että suomalaiselle työlle ja yrittämiselle saadaan vihdoin kunnianpalautus.
Töihin kannattaa mennä
Tuleva hallitus edistää työn vastaanottamisen kannattavuutta ja kannustinloukkujen purkamista. Sosiaaliturvajärjestelmää yksinkertaistetaan ja uudistetaan hallituksen mukaan ennakoitavammaksi. Työelämäpalveluita kehitetään asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita vastaaviksi ja henkilökohtaiseen kontaktointiin panostetaan.
– Yrittäjiä rohkaistaan palkkaamaan lisää henkilökuntaa samalla kun työn vastaanottamisen kannustinloukkuja puretaan. Suomi nousee velkasuosta vain työllä, iloitsee pitkän linjan yrittäjä, kansanedustaja Jorma Piisinen.
Osallistumista saa edellyttää
Sosiaaliturvajärjestelmä ei enää toimi vetovoimatekijänä haitalliselle maahanmuutolle, vaan jatkossa jokaiselta työkykyiseltä edellytetään osallistumista yhteiskunnan rakentamiseen.
Suomessa on myönnetty muihin Pohjoismaihin verrattuna paljon vastikkeetonta toimeentulotukea. Jatkossa viranomaisten, kuten Kelan ja Migrin välistä tietojenvaihtoa parannetaan, jotta Migri voi huomioida päätöksissään asiakkaidensa tukeutumisen sosiaalietuisuuksiin. Lisäksi työmarkkinatuen saamisen lähtökohtana on velvoite osallistua esimerkiksi kotoutumistoimiin. Täysimääräisen työmarkkinatuen ehtona on riittävä ja todennettu suomen tai ruotsin kielen osaaminen.
– Vastuiden ja velvoitteiden saattaminen tasapainoon lisäävät järjestelmämme oikeudenmukaisuutta sekä vahvistavat julkista taloutta, toteaa kansanedustaja Minna Reijonen.
Duunari hyötyy, kun työpaikkoja syntyy
Paikallisen sopimisen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan hallitusohjelmakirjauksissa näkyy vahvasti perussuomalaisten kädenjälki. Yleissitovuuteen ei kajottu eikä ansiosidonnaista työttömyysturvaa lyhennetty.
– Paikallisen sopimisen edistäminen turvallisesti yleissitovuuden rajoissa mahdollistaa sekä työnantajaa että työntekijää hyödyttävien ratkaisujen löytämisen. Tämä edellyttää osapuolten välillä luottamuksen rakentamista. Tältä osin pallo on nyt työmarkkinaosapuolilla, painottaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kunnianpalautus kotoutumistoimet yleissitovat työehtosopimukset ansiosidonnainen päiväraha Jorma Piisinen velvoitteet hyvinvointiyhteiskunta vetovoimatekijät sosiaalietuudet kielitaito Kannustinloukut Minna Reijonen Paikallinen sopiminen Migri Yrittäminen Kela Sosiaaliturva Matti Putkonen työllisyys maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Näin järkyttävän kallista työttömyyden laastarointi on: Viime vuonna työttömyysetuuksia maksettiin 3,7 miljardin euron edestä

Uusi hallitus on vahvasti sitoutunut korjaamaan julkista taloutta: ”Tavoitteena kilpailukykyinen ja yrittäjämyönteinen Suomi, joka houkuttelee investointeja”

Työperäiseen maahanmuuttoon tulossa tiukennuksia: Suomesta täytyy lähteä pois, kun työt loppuvat

Työn verotus kevenemässä – palkasta jää enemmän käteen

Maa- ja metsätaloustuottajat, hevosalan toimijat ja Suomen Yrittäjät antavat tunnustusta hallitusohjelmalle – ”On ymmärretty yritysten ja työelämän tarpeet”

Uusi hallitus aloitti toimintansa – Purra: ”Moni asia tulee muuttumaan”

Jani Mäkelästä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Purra: Me näemme Suomen, jonka hyvinvointi perustuu työlle ja jossa on myös velvollisuuksia

Taloustieteen Nobel-voittajalta tunnustusta hallitusohjelmalle: Merkittävä suunnanmuutos – ”Työnteon kannustimet keskiöön”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.