

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Perussuomalaiset: Ensin suomalainen työ ja yrittäminen – vastuiden ja velvoitteiden tasapainottaminen lisää oikeudenmukaisuutta sekä vahvistaa julkista taloutta
Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on vuosikymmenten aikana rakennettu työllä ja yrittämisellä. – Suomalaiset arvostavat sen tarjoamaa turvaa ja tuottamia palveluja, toteavat hallitusneuvotteluiden työmarkkinapöydän neuvottelijat Jorma Piisinen, Matti Putkonen ja Minna Reijonen.
Perussuomalaisten neuvottelijat iloitsevat, että suomalaiselle työlle ja yrittämiselle saadaan vihdoin kunnianpalautus.
Töihin kannattaa mennä
Tuleva hallitus edistää työn vastaanottamisen kannattavuutta ja kannustinloukkujen purkamista. Sosiaaliturvajärjestelmää yksinkertaistetaan ja uudistetaan hallituksen mukaan ennakoitavammaksi. Työelämäpalveluita kehitetään asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita vastaaviksi ja henkilökohtaiseen kontaktointiin panostetaan.
– Yrittäjiä rohkaistaan palkkaamaan lisää henkilökuntaa samalla kun työn vastaanottamisen kannustinloukkuja puretaan. Suomi nousee velkasuosta vain työllä, iloitsee pitkän linjan yrittäjä, kansanedustaja Jorma Piisinen.
Osallistumista saa edellyttää
Sosiaaliturvajärjestelmä ei enää toimi vetovoimatekijänä haitalliselle maahanmuutolle, vaan jatkossa jokaiselta työkykyiseltä edellytetään osallistumista yhteiskunnan rakentamiseen.
Suomessa on myönnetty muihin Pohjoismaihin verrattuna paljon vastikkeetonta toimeentulotukea. Jatkossa viranomaisten, kuten Kelan ja Migrin välistä tietojenvaihtoa parannetaan, jotta Migri voi huomioida päätöksissään asiakkaidensa tukeutumisen sosiaalietuisuuksiin. Lisäksi työmarkkinatuen saamisen lähtökohtana on velvoite osallistua esimerkiksi kotoutumistoimiin. Täysimääräisen työmarkkinatuen ehtona on riittävä ja todennettu suomen tai ruotsin kielen osaaminen.
– Vastuiden ja velvoitteiden saattaminen tasapainoon lisäävät järjestelmämme oikeudenmukaisuutta sekä vahvistavat julkista taloutta, toteaa kansanedustaja Minna Reijonen.
Duunari hyötyy, kun työpaikkoja syntyy
Paikallisen sopimisen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan hallitusohjelmakirjauksissa näkyy vahvasti perussuomalaisten kädenjälki. Yleissitovuuteen ei kajottu eikä ansiosidonnaista työttömyysturvaa lyhennetty.
– Paikallisen sopimisen edistäminen turvallisesti yleissitovuuden rajoissa mahdollistaa sekä työnantajaa että työntekijää hyödyttävien ratkaisujen löytämisen. Tämä edellyttää osapuolten välillä luottamuksen rakentamista. Tältä osin pallo on nyt työmarkkinaosapuolilla, painottaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kunnianpalautus kotoutumistoimet yleissitovat työehtosopimukset ansiosidonnainen päiväraha Jorma Piisinen velvoitteet hyvinvointiyhteiskunta vetovoimatekijät sosiaalietuudet kielitaito Kannustinloukut Minna Reijonen Paikallinen sopiminen Migri Yrittäminen Kela Sosiaaliturva Matti Putkonen työllisyys maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Näin järkyttävän kallista työttömyyden laastarointi on: Viime vuonna työttömyysetuuksia maksettiin 3,7 miljardin euron edestä

Uusi hallitus on vahvasti sitoutunut korjaamaan julkista taloutta: ”Tavoitteena kilpailukykyinen ja yrittäjämyönteinen Suomi, joka houkuttelee investointeja”

Työperäiseen maahanmuuttoon tulossa tiukennuksia: Suomesta täytyy lähteä pois, kun työt loppuvat

Työn verotus kevenemässä – palkasta jää enemmän käteen

Maa- ja metsätaloustuottajat, hevosalan toimijat ja Suomen Yrittäjät antavat tunnustusta hallitusohjelmalle – ”On ymmärretty yritysten ja työelämän tarpeet”

Uusi hallitus aloitti toimintansa – Purra: ”Moni asia tulee muuttumaan”

Jani Mäkelästä perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja

Purra: Me näemme Suomen, jonka hyvinvointi perustuu työlle ja jossa on myös velvollisuuksia

Taloustieteen Nobel-voittajalta tunnustusta hallitusohjelmalle: Merkittävä suunnanmuutos – ”Työnteon kannustimet keskiöön”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
