Valtioneuvoston jäsenet esittäytyivät tänään uuden hallituksen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla. Valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi kaikkia hallitusneuvotteluihin osallistuneita puolueita yhdistäneen halu korjata Suomen taloudellinen tilanne.

– Kun aloitimme homman täällä Säätytalolla, yhdisti meitä neljää puoluetta erityisesti se, että olemme valmiit korjaamaan julkisen talouden tilaa. Se pätee edelleen. Tämä hallitus ei ole kirjannut hallitusohjelmaan näitä menosopeutuksia, rakenteellisia uudistuksia ja työllisyysuudistuksia siksi, että haluaisimme olla ilkeitä tai saada kauniimpia tilastoja vaan siksi, että tässä maassa kyetään säilyttämään meidän hyvinvointijärjestelmämme, kertoi perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra.

Purran mukaan tulojen ja menojen saattaminen tasapainoon ei tule onnistumaan vielä tämän hallituskauden aikana, mutta uusi hallitus on sitoutunut aloittamaan työn, jonka aikana tullaan tekemään taloudellisesti ja turvallisuuden kannalta kestäviä ja hyviä valintoja tulevaisuutta ajatellen.

– Moni asia tulee kyllä muuttumaan. Kansa on äänestänyt muutosta, kansa on antanut mandaatin tälle hallituspohjalle, ja nyt me aloitamme, Purra totesi.

Uudistuksia tulossa

MTV Uutiset kysyi hallituspuolueiden puheenjohtajilta suunnitellusta sairausloman omavastuupäivästä, jolloin lyhyen sairausloman ensimmäinen päivä olisi palkaton. Purran mukaan omavastuupäivä on yksi esimerkki hallituksen tavoittelemista uudistuksista. Vastaava kirjaus on olemassa Ruotsissa ja monessa muussakin maassa, joissa sen on todettu vähentäneen turhia sairauspoissaoloja.

– Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että haluaisimme kenenkään menevän sairaana töihin, Purra sanoi.

Finland Todayn toimittaja halusi tietää, mihin perustuu hallitusohjelmassa oleva työperäiseen maahanmuuttoon liittyvä kohta, jonka mukaan kolme kuukautta työttömänä ollut maahanmuuttaja voi menettää työlupansa ja mahdollisesti joutua karkotusuhan alle.

– Kuten termi jo kuvaa, kysymys on työperäisestä maahanmuutosta. Se tarkoittaa sitä, että henkilö on työssä. Mikäli hän ei ole enää työssä, hän ei ole enää työperäinen maahanmuuttaja, Purra huomautti.

Suomen Uutiset