Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger irtisanoutuu tehtävistään. Dellinger ilmoitti päätöksestään perjantaiaamuna.

– Viime päivinä noussut kohu on syönyt luottamuksen, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä. Siksi en voi tehdä muuta kuin kantaa vastuun tilanteesta ja irtisanoutua tehtävästäni. Kiitän kanssani työskennelleitä kuluneista vuosista ja pyydän anteeksi tuottamaani pettymystä, Dellinger sanoo vasemmistoliiton tiedotteessa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, joka aluksi pesi kätensä koko tapauksesta ja siirsi kommentointivastuun puoluesihteerille, kommentoi lopulta Dellingerin edesottamuksia Twitterissä.

– Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Ilman tätä sitoumusta ei voi olla osa meidän aktiivien, luottamushenkilöiden tai työntekijöiden joukkoa. Vasemmistoliiton työntekijään liitetyn anonyymin twittertilin kirjoitukset ovat täysin ja yksinkertaisen tuomittavia, eivätkä edusta millään tavalla puolueemme arvoja.

Andersson sanoo puolueen tiedotteessa arvostavansa Dellingerin päätöstä. Irtisanoutuminen astuu voimaan välittömästi.

SUOMEN UUTISET