Eduskuntapuolueet jakoivat neuvotteluissa tänään tulevan kauden puheenjohtajuudet eduskunnan valiokuntiin. Perussuomalaiset johtavat tällä kaudella hallinto-, laki-, talous- sekä maa- ja metsätalousvaliokuntaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Lulu Ranne kokee, että valinnoissa korostuvat perussuomalaisille tärkeät asiat.

– Perussuomalaisten politiikan ydin tulee esille valinnoissa hyvin. Hallintovaliokunta hallitsee maahanmuuttoasioita ja lakivaliokunta käsittelee yleistä lakia rikosoikeudesta ja kriminaalipolitiikasta lähtien.

– Kun kyse on rahasta, asia kulkee talousvaliokunnan kautta. Tiukkana aikana talousvaliokunnan merkitys entisestään korostuu, kun kyse on jokaisen yrittäjän ja duunarin arjesta, Ranne kommentoi.

Huoltovarmuudella suuri merkitys

Ranne on tyytyväinen myös maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtajuudesta. Ranne haluaa korostaa siellä huoltovarmuuden merkitystä.

– Valiokunnassa ollaan Suomen huoltovarmuuden ytimessä. Ruuantuotanto, energiaomavaraisuus, metsäpolitiikan itsemääräämisoikeus – nämä asiat ovat meille äärimmäisen tärkeitä, Ranne toteaa.

Paikat jakautuivat Ranteen mukaan puolueen ja eduskuntaryhmän toiveiden mukaisesti.

SUOMEN UUTISET