Porin perussuomalaiset moittivat kaupunginhallituksen pikavauhdilla läpirunnomaa päätöstä Liinaharjan vanhainkodin muuttamisesta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi.

Liinaharjan vanhainkoti muutetaan turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi. Porin kaupunginhallitus päätti asiasta kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen (sd.) esityksen mukaisesti. Esitys hyväksyttiin maanantaina äänin 9-2. Asiaa vastustivat kaupunginhallituksen perussuomalaiset jäsenet Tommi Salokangas ja Arto Nurmi.

Porin perusturvakeskus aloittaa välittömästi Liinaharjan tyhjentämisen, ja muutostyöt vanhainkodin muuttamiseksi pakolaiskeskukseksi aloitetaan heti. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan vanhainkoti pitää tyhjentää vanhuksista marraskuun aikana.

Perussuomalaisten mielestä asiassa on toimittu väärin.

– Kuntalain henki on ollut se, että kuntalaiset otetaan mukaan päätöksentekoon. Nyt tehtiin niin, että tänään on tehty päätös, ja huomenna on tiedotustilaisuus, Arto Nurmi toteaa.

– Ei tämä ole mennyt oikein. Haluttiin valtavalla nopeudella ajaa vanhukset yksityisiin hoitokoteihin. Moni vanhuksista on sänkypotilaita, muutto on heille rankka operaatio, Nurmi jatkaa.

Rakennuksessa on aikaisemmin ollut paljon kosteusongelmia.

Perussuomalaisten porilainen kansanedustaja Ari Jalonen oudoksuu sitä, että vastaanottokeskusta ajetaan sisään tällaisella vauhdilla, vaikka vanhusten hoidon yksityiskohdista ei ole vielä täyttä selvyyttä.

– On monia asioita, joita ei vielä tiedetä – esimerkiksi omaishoitajien intervallipaikat, Jalonen huomauttaa.

SUOMEN UUTISET