Pääsiäisenä vasemmisto lähti laajana rintamana levittämään ilmeisen valheellista tarinaa. Eläkeellä olevaksi hoitajaksi esittäytyvä Pirkko Niittynen väitti Joakim Vigeliuksen tiuskaiseen hänelle eduskuntavaalien alla: ”suksi ämmä vittuun”.

Episodi lähtee käyntiin siitä, Joakim Vigelius, Miko Bergbom ja Sebastian Tynkkynen olivat julkaisseet uuden podisarjan äskettäin, joka menestyi hyvin. Avausjakso pamahti sekä Spotifyn että Applen Podcastien ykköseksi.

Näkyvä suosio nostattaa happamia puheenvuoroja poliittisissa vastustajissa.

Twitterin uumenissa vasemmistotrolli Solja Pistol säksättää ex-blogisti Saku ”Uuninpankkopoika” Timosen (sdp.) kanssa perussuomalaisten kansanedustajien uudesta podcastista. Keskustelu sujui tavanomaisessa happamia-sanoi-kettu-pihlajanmarjoista-hengessä, kunnes julki pamahtaa pykälää rankempi twiitti.

Keskusteluun liittyi eläköityneeksi hoitajaksi esittäytyvä Pirkko Niittynen, joka lataa:

”Ja minun käski Vigelius ”suksi ämmä vittuun”, ennenkuin kerkisin mitään kysymään Tampereen Keskustorilla edudkuntavaalien alla!”

Niittynen jatkaa:

”Ehdin vain sanoa, että ”haluaisin kysyä sinulta”, sitten hän ärjäisi noin! Oli siinä muutama kloppi ympärillä nauramassa!”

Niittynen ilmoittaa julkisesti olevansa vasemmistolainen ja äänestävänsä vasemmistoliittoa. Hänen somepäivityksensä käsittelevät pääasiassa kiukkua puhkuvia kommentteja kokoomuksesta ja perussuomalaisista.

Solja Pistol innostui silminnähden, ja alkoi levittää Niittysen rankkaa väitettä. Pistol on monille Suomen Uutisten lukijoille tuttu. Hän jäi taannoin kiinni erittäin rankasta valehtelusta. Niin ikään Uuninpankkopoika Timonen innostui peukuttamaan ilmeisen valheellista väitettä. Jälleen.

Koska netti toimii niin kuin se toimii, Pirkko Niittysen twiitti leviää pääsiäisen aikana vasemmistopiireissä kuin häkä. Lukukerrat nousevat satoihintuhansiin. Herkullisenkuuloista sitaattia jaetaan tukuittain välittämättä siitä, että asia on vasemmiston näkökulmasta liian hyvää ollakseen totta.

Eikä se olekaan totta.

Kansanedustaja Vigelius tietenkin kiistää asian: ”Ei kukaan vastaanottaisi julkiselle vaalitorille saapuvaa ihmistä ämmitellen ja vittuunsuksimista toivotellen – etenkään ehdokas, joka on torilla tapaamisia varten.”

Ja kun asiaa on hetken aikaa selvitetty, havaitaan Pirkko Niittysen levittäneen samanlaisia tarinoita aiempina vuosina:

Niittynen kirjoitti 24.8.2023: ”Aluevaltuustothan ne päättääkin bensan hinnasta! kävin ennen noita vaaleja Keskustorilla mökillä kahvilla ja kuuntelin kun eräs persu vaahtosi tuosta, vähän ihmettelin miten bensan hinta liittyy aluevaaleihin, vastaus oli: painu ämmä v****uun!”

Niittynen väitti lisäksi saaneensa huuteluita myös kokoomuslaiselta varakansanedustaja Jocka Träskbäckiltä: ”Yhden ainoan kerran oon tämän kpään tavannut, edellisten edkuntavaalien alla, tarjosi esitettään, kun totesin ettei minulla ole varaa äänestää kokoomusta, niin huusi perääni ja ilmoitti minun olevan tyhmä kommunisti, olisikin mennyt esite hukkaan!”

Kummallisen paljon sattuu huuteluita juuri Pirkko Niittysen kohdalle.

Uuninpankkopoika jää kiinni valheesta, valehtelee lisää

Vaikka Pirkko Niittysen tarina on ilmeistä valetta, yksikään vasemmiston toimijoista ei totea asiaa ääneen. Yksikään ei pyydä anteeksi.

Kaikkein härskeimmällä tavalla touhuaa Sdp:n somestara Saku Uuninpankkopoika Timonen, joka ei näemmä ota opikseen.

Äskettäin hän fantasioi fyysisestä väkivallasta PS:n eduskuntaryhmyriä Jani Mäkelää kohtaan. Huomautimme siitä. Ei ottanut opikseen.

Äskettäin hän fantasioi Joakim Vigeliuksen tehneen natsitervehdyksen. Huomautimme siitäkin. Ei ottanut opikseen silloinkaan.

Saku Timonen on kirkas esimerkki siitä, miten vasemmisto toimii verkossa. Hän pilaa kaikin voimin poliittisten kilpailijoidensa mainetta, ja kun hänelle huomautetaan virheellisistä väittämistä, hän luikkii häntä koipien välissä pois paikalta, mutta sähisee ja sylkee mennessään. Niin kävi jälleen.

Ensin Timonen peukuttaa valetta, seuraavaksi väittää, ettei ole peukuttanut. Kun hänelle osoitetaan, että hän kasaa valhetta valheen päälle, hän jatkaa edelleen kiukuttelemista.

Rehti mies pahoittelisi virhettään.

Rehti mies pysyisi totuudessa.

Timonen ei tee kumpaakaan.

Elämme ikävä kyllä maailmassa, missä vasemmisto keuhkoaa vimmatusti vihapuheesta ja verkon disinformaatiosta, mutta kun se joutuu tilanteeseen, jossa tarjoutuu tilaisuus lyödä sen inhoamia persuja, periaatteet unohtuvat välittömästi. Se on jonkin verran surullista.

SUOMEN UUTISET