Viimeisen sadan vuoden aikana maailman dynaamisin uskonto ei ole ollut sen enempää kristinusko kuin islam, vaan vasemmistolaisuus. Se, joka ei tunnusta tätä tosiasiaa, ei ymmärrä nykymaailmaa, väittää yhdysvaltalainen konservatiivinen radiojuontaja ja blogisti Dennis Prager.

Pragerin mukaan vasemmistolaisuus ilmenee monissa muodoissaan, paitsi marxilaisuutena, sosialismina ja kommunismina, myös egalitarianismina (äärimmäisenä tasa-arvoajatteluna), vihreytenä ja feminisminä sekä kapitalismin ja läntisen sivilisaation, erityisesti Yhdysvaltain ja Israelin vastaisuutena.

Vasemmistolaisuus haluaa korvata järkiperäisyyden romantiikalla, ja se on onnistunut siinä levittäytymällä syvälle uutis- ja viihdemediaan sekä koulutusjärjestelmään, Prager väittää.

Pragerin mukaan Yhdysvallat kärsii laajalle levinneestä, onneksi pääosin väkivallattomasta ideologisesta terrorista.

– Lähes kaikilla elämänalueilla ihmiset pelkäävät vastustaa vasemmistoa.

Prager kertoo esimerkin omasta puhetilaisuudestaan University of Wisconsin-Madisonissa, jossa yliopistolla työskentelevä mies tuli kuiskaamaan Pragerille – katsottuaan ensin, ettei kukaan vain kuule – olevansa konservatiivi.

Pragerin mukaan tätä tapahtuu kaikkialla, missä hän käy puhumassa. Ihmiset kuiskaavat hänelle olevansa konservatiiveja tai kannattavansa Trumpia.

– Edellisen kerran, kun ihmiset joutuivat vilkuilemaan ympärilleen tullessaan puhumaan minulle, oli kun puhuin neuvostoliittolaisten toisinajattelijoiden kanssa.

Tyypillinen demokraatti ei tunne ketään Trumpin äänestäjää

Monet demokraatit olivat shokissa, kun republikaani valittiin presidentiksi. Pragerin mielestä siinä ei ole mitään kummallista. Hehän itse sanovat, että eivät tunne ketään, joka äänestäisi republikaania.

– Perimmäinen syys tähän on se, että ihmiset jotka äänestivät Donald Trumpia – työtoverit, jopa ystävät ja sukulaiset – pelkäävät kertoa asiasta demokraateille.

Pragerin mukaan on kaksi syytä, miksi vasemmisto leimaa useimmat konservatiivit ja Trumpin kannattajat ”valkoisen ylivallan kannattajiksi”, ”uusnatseiksi” ja ”rasisteiksi”. Se on ensinnäkin tapa voittaa konservatiivi tarvitsematta kukistaa konservatiivisia ideoita väittelyssä. Toinen syy on pelon iskostaminen konservatiiveihin: sano mielipiteesi ja saat kärsiä seurauksista.

Vasemmisto terrorisoi akateemisessa maailmassa

Pragerin mukaan on yhä tavallisempaa, että vasemmistolaiset kiusaajat kokoontuvat konservatiivin kodin eteen huutamaan solvauksia kohteen perheenjäsenistä ja tärvelemään kotia.

Vasemmistolaiset opiskelijat valtaavat rutiininomaisesti yliopistojen dekaanien, professorien ja jopa rehtorien toimistoja. Harvat ei-vasemmistolaiset professorit ymmärtävät, että heidän elämästään tulee kärsimystä, jos he puhuvat suunsa puhtaaksi.

Prager ottaa esimerkiksi liberaalin biologian professorin Bret Weinsteinin Evergreen State Collegesta. Vuosi sitten toukokuussa professori Weinsteinia ympäröi 50 vasemmistolaista opiskelijaa, jotka huutelivat hänelle hävyttömyyksiä luentosalin edessä siksi, että hän kieltäytyi osallistumasta tapahtumaan, jossa valkoisia ihmisiä kehotettiin poistumaan kampukselta päiväksi.

Weinstein twiittasi aiheesta: “Poliisin mukaan en ole turvassa kampuksella. He eivät pysty suojelemaan minua.”

Muutamassa kuukaudessa vasemmistolaiset opiskelijat ja Evergreenin vasemmistolainen hallinto tekivät liberaalin professorin elämän niin sietämättömäksi, että hän jätti yliopiston.

Jopa The New York Times ihmetteli, miksi vasemmisto kääntyi omaansa vastaan. Asetelma on samanlainen kuin suomalaisen vasemmiston vappusodassa tosiasioita vastaan, josta Suomen Uutiset kertoi aiemmin tällä viikolla. Tapauksessa Helsingin Sanomien liberaalina tunnettu toimittaja Saska Saarikoski julkesi yrittää puhua järkeä jälkikolonialismista kohkaavalle vasemmistoliittolaiselle Veronika Honkasalolle.

Honkasalo syyllisti Suomea kolonialismin taakasta ja pöyristyi Saarikosken epäilevästä asenteesta ”jälkikoloniaalista teoriaa” kohtaan.

Liberaalit eivät tunnista liberalismin verivihollista

Vastaavia esimerkkejä vasemmiston mielipideterrorista löytyy Pragerin mukaan loputtomiin.

Prager uskoo, että vasemmiston vaikutusvalta on niin suuri siksi, että maltilliset keskitien liberaalit pelkäävät ottaa yhteen vasemmiston kanssa – tai siksi koska liberaalit eivät ymmärrä, että amerikkalainen vasemmisto, ei suinkaan amerikkalainen oikeisto, on liberalismin verivihollinen.

Suomen Uutiset