Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaaminen Singaporessa on sujunut yli odotusten. Silti media vähättelee tapaamisen onnistumista ja kiikuttaa esiin toinen toistaan kriittisempiä asiantuntijoita, jotka pitävät Trumpin ja Kimin allekirjoittaman julkilausuman sisältöä ”yllättävän heikkona”.

Julkilausuman yksityiskohdat puuttuvat vielä, mutta pääviesti on, että Pohjois-Korea sitoutuu täydelliseen ydinaseriisuntaan Korean niemimaalla.

Obamasta ei ollut samaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä muistuttaa, että Trump on historian ensimmäisenä Yhdysvaltain istuvana presidenttinä tavannut Pohjois-Korean johtajan ja he ovat kirjoittaneet historiallisen sopimuspaperin liennytyksestä ja aseriisunnasta.

– Tähän ei esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinnon saaneesta Barrack Obamasta ollut. Hän vain jatkoi vanhoja sotia ja aloitti uusia.

”Yrittävät dissata ja mustamaalata”

Mäkelä ihmettelee suomalaisen median ja asiantuntijoiden suhtautumista historialliseen tapahtumaan.

– Mitä tekee Suomen media ja maamme päivystävät dosentit sekä muut ”asiantuntijat”? Yrittävät parhaansa mukaan dissata ja mustamaalata sekä vähätellä tapaamisen merkitystä.

– Oikeasti, elämmekö jollain hiekkalaatikolla? Edes lapset eivät käyttäydy niin naurettavasti kuin nämä elefantille inisevät itikat täällä! Mäkelä lataa Facebookissa.

SUOMEN UUTISET