Yhdysvalloissa alkaa näyttää siltä, että joidenkin medioiden Trump-vaino on mennyt niin pitkälle, ettei se jaksa enää kiinnostaa katsojia.

CNN-kanavan pakkomielteiset salaliittoteoriat Donald Trumpin ja Venäjän yhteistyöstä ovat menneet niin sameiksi, että suuri yleisö ei jaksa niistä enää kiinnostua, väittää konservatiivinen Daily Wire -sivusto media-analyysissaan.

Todisteena yleisön mielenkiinnon lopahtamisesta ovat katsojaluvut, joita Yhdysvaltain media-alalla seurataan tarkasti.

Talouslehti Forbesin raportin mukaan CNN:n katsojaluvut tippuivat erityisesti helmikuussa, jolloin koko päivän katsojaluvut notkahtivat peräti 19 prosenttia. CNN:n keskimääräinen katsojakunta jäi alle miljoonan, kun kilpailevat kanavat huitelivat aivan eri lukemissa: MSNBC sai 1,8 miljoonaa katsojaa ja Fox News peräti 2,7 miljoonaa.

Roskien tonkimista ja venäläinen seksivalmentaja

Esimerkkeinä CNN:n pohjanoteerauksista Daily Wire mainitsee helmikuisen ohjelman, jossa CNN:n toimittaja kävi Venäjällä tonkimassa sen kerrostalon roskiksia, jossa ”Venäjän trollitehtaan” väitetään toimineen vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan.

Roskisten tonkiminen puolitoista vuotta myöhemmin ei luonnollisestikaan paljastanut yhtään mitään.

Maaliskuun alussa CNN:n toimittaja puolestaan matkusti Thaimaahan tapaamaan siellä vankilassa olevaa venäläistä ”seksivalmentajaa”, jolla on omien väitteidensä mukaan todisteita Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin.

Nyt tämä viettelijättäreksi itseään kuvaava nainen haluaa vapauteen vastineeksi tiedoistaan. Jokainen voi itse päätellä, onko kyseessä vain epätoivoinen yritys thaimaalaisesta vankilasta vapautumiseksi vai jotain muuta.

Humalainen höpöttäjä

Ehkä kaikkein noloin pohjanoteeraus nähtiin maaliskuun alussa, kun CNN:n studioon oli tuotu varsin sekavassa tilassa oleva Trumpin entinen kampanja-avustaja Sam Nunberg, joka hoki kerta toisensa jälkeen, että ei aio saamastaan haasteesta huolimatta todistaa senaatin suuren valamiehistön edessä.

– En todista. Vangitkaa minut, Nunberg hoki. Aiotteko vangita minut? Vangitkaa minut.

CNN:n toimittaja kysyi Nunbergilta, onko tämä humalassa. Toimittaja kertoi haistaneensa alkoholin tuoksun Nunbergin hengityksessä. Nunberg vastasi, että ei ole ottanut mitään.

– Paitsi lääkkeeni. Mielialalääkitykseni. Onko se okei? kysyi Nunberg.

Ex-avustajalla ei pahaa sanottavaa

Trumpin presidentinvaalikampanja erotti Nunbergin avustajan tehtävästä jo kesällä 2015, koska Nunbergin väitettiin kirjoittaneen Facebookiin rasistisia viestejä. Yhdessä viestissä oli käytetty N-sanaa ja toisessa viestissä viitattiin president Barack Obamaan ”sosialisti-marxisti-islamofasistisena natsien nuoleskelijana”.

Trumpin kampanjapäällikön mukaan tämä varsin erikoinen luonnehdinta ei edustanut Trumpin kantaa ja oli loukkaava, joten Nunberg sai kenkää.

Nunberg siis potkittiin pois Trumpin kampanjasta jo kesällä 2015 kauan ennen vaaleja. Siitä huolimatta hänellä saattaisi olla mielenkiintoista kerrottavaa suurelle valamiehistölle esimerkiksi Moskovan väitettyyn ”kultaiseen suihkuun” liittyen.

Suomen Uutiset kertoi tästä monien medioiden yhä levittämästä huhusta jo aiemmassa jutussaan.

Nunberg kertoi CNN:lle, että suuri valamiehistö saattaisi olla kiinnostunut vuoden 2013 tapahtumista.

Moskovan ”kultainen suihku” keksittyä

Trump oli tuolloin Moskovassa Miss Universum -kisoihin liittyen. Nunberg kertoi kuulleensa toiselta Trumpin avustajalta, että venäläistahot olivat tarjoutuneet lähettämään ilotyttöjä Trumpin hotellihuoneeseen, mutta Trump oli kieltäytynyt tarjouksesta.

– Ei Trump lankea sellaiseen. Hän on liian fiksu sellaiseen, Nunberg sanoi.

Tällä perusteella näyttäisi siis siltä, että mehukas huhu kultaisista suihkuista hotellihuoneessa ei pidä paikkaansa.

SUOMEN UUTISET

Tagit