

LEHTIKUVA
Vigelius Halla-ahon ja Yleisradion sanasodasta: ’’Yle joutaakin jo leikkuriin’’
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigeliuksen mukaan Ylen on uhriutumisen sijaan kestettävä kriittinen keskustelu sen toiminnasta ja liki 600 miljoonan euron verorahoitteisesta budjetista.
Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon kriittiset kommentit Ylestä Ilta-Sanomien vaalitentissä ovat herättäneet voimakasta keskustelua Ylen toiminnasta ja rahoituksesta.
Ylen vastineessa sen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen kuvailee Halla-ahon kritiikkiä muun muassa ’’loukkaavaksi’’ ja perussuomalaisten esittämää 144 miljoonan euron leikkausta Yleltä ’’perustelemattomaksi’’.
Valtiontalouden pyhä lehmä
Perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius puolustaa Halla-ahon avausta ja kritisoi Ylen vastareaktiota.
– Halla-ahon kritiikistä uhriutuminen on Yleltä tarpeetonta. Kun valtiontaloudessa liki kaikesta joudutaan tinkimään, tietenkin myös Yle 600 miljoonan budjetteineen joutaa leikkuriin, Vigelius kommentoi.
– Ylestä on muodostunut valtiontalouden pyhä lehmä. Sen budjetti on paisunut liki 100 miljoonalla viimeisen kuuden vuoden aikana, vaikka samaan aikaan suomalaisille tärkeämmistä palveluista on tingitty ja tehostettu. Joko olisi Ylen vuoro?
Suomalaisten enemmistö leikkaisi Yleltä
Vigeliuksen mukaan Ylen tulisi kuunnella kritiikkiä herkällä korvalla.
– Yle toistuvasti korostaa kyselyissä ilmenevää korkeaa luottamusta sen uutisointiin, mutta samoissa kyselyissä tyytyväisiä Yleen on vain joka toinen.
– Perussuomalaisten ja kokoomuksen lisäksi myös enemmistö suomalaisista on valmis leikkaamaan Yleltä. Siitä sopisi oppia eikä uhriutua, kommentoi Vigelius viitaten Elinkeinoelämän valtuuskunnan vuoden takaiseen arvo- ja asennetutkimukseen.
Päätöksiä keväällä
Vigelius toimii jäsenenä sekä Ylen hallintoneuvostossa että Petteri Orpon hallituksen asettamassa parlamentaarisessa työryhmässä, joka arvioi Ylen rahoitusta, suhdetta kaupalliseen mediaan, Yle-lain muutostarpeita ja Ylen tehtävien tarkkarajaistamista.
Hallituksen on määrä tehdä Yleä koskevat mahdolliset muutokset työryhmän kevätistuntokauden 2024 loppuun mennessä valmistuvan työn pohjalta.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Yle-laki Ylen budjetti Ylen leikkaukset Ylen rahoitus arvo- ja asennetutkimus Elinkeinoelämän valtuuskunta Joakim Vigelius uhriutuminen Matti Apunen Petteri Orpo Yle Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ylen budjettia on leikattava – ”Huonosti valvottu ja löysästi jaettu julkinen raha on minkä tahansa organisaation kirous”

Häh? Yle-pomo vetää tiltit koiransa tv-uran päättymisen takia, tylyttää yt-neuvotteluissa kärvistelevät maikkarin työntekijät, suosittelee lääkkeitä

Jani Mäkelä moittii Yleä, jonka pitäisi toimia turvaajana kriisitilanteessa, mutta sen sijaan se roudaa studioon vasemmistolaisia asiantuntijoita vähättelemään kriisiä ja murehtimaan vihapuheesta

Onko Yleisradio riippumaton ja reilusti moniääninen?

Mediapomo: Yle on yksi syy kotimaisen median ahdingolle

Valtion median ei tarvitse olla pyhä lehmä: Ruotsin radio vähentää 180 tehtävää
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.