PS-ryhmänjohtaja Jani Mäkelä oudoksuu Yleisradion toimintaa.

Mäkelä kirjoittaa: ”Meille on kerrottu että Yleisradio olisi olemassa mm. turvatakseen kansallista sietokykyämme kriisitilanteessa. Rajalla käynnissä hybridioperaatio, Ylen panos sietokyvyn kasvattamiseen on löytää vasemmistolaisia asiantuntijoita vähättelemään kriisiä ja murehtimaan vihapuheesta.”

Mäkelä ei viittaa kehenkään tiettyyn henkilöön, mutta päivän mittaan kummastusta on somessa herättänyt muun muassa Ylen uutisointi siitä, että palkka-armeija Wagner-joukkojen kulkeutuminen turvapaikanhakijoiden joukossa ei olisi mahdollista. Ylen haastattelema tutkija Mikko Räkköläinen torppasi ajatuksen perustelemalla asiaa sillä, että Wagneria ei ole käytetty soluttautumis- tai sabotaasitehtävissä.

Toisaalta Räikköläinen on vain vähän aikaa sitten itse todennut Ylellä, että Wagner-ryhmä luotiin nimenomaan peiteoperaatioita varten.

Scheinin sättii Iltalehden

Yle on nostanut näkyvästi eetteriin myös kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheininiä, joka ei pidä turvapaikanhaun vastaanottamisten keskeyttämistä mahdollisena.

Scheininin kannanotot ovat herättäneet kummastusta, sillä kieli on ollut viime päivänä melko kärkästä. Hän sättii rankoin sanakääntein Iltalehteä ”ihmisvihaajien kielen käyttämisestä”. Lisäksi hän antaa ymmärtää, että lehti olisi langennut hybridioperaatioon:

”Ja näin valtamedia Iltalehti on hybridioperoitu käyttämään ihmisvihaajien kieltä, kuten ’ihmisase’ ja ’laiton turvapaikanhakija’. Halvalla menee minun Suomeni tässä huutokaupassa”, Scheinin höyryää.

Scheinin ilmoitti elokuussa hakeneensa jäsenyyttä vihreissä.

SUOMEN UUTISET