MTV Uutisten meteorologin Pekka Poudan puoliso Mari Sarolahti räyhää somessa huolella. Ylellä tuottajana työskentelevä Sarolahti on vimmastunut Sini-koiran poistumisesta ruudusta, ja avautuu huomiota herättävällä tavalla.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoi noin viikko sitten koirien aiheutuneen allergiaoireita työntekijöille.

– Nyt on allergiaoireita ilmaantunut ja siinä kohtaa se on myös työsuojeluasia. Kun tällaisia tulee, niin ei ole muita vaihtoehtoja. Nyt valitettavasti joudumme koirista luopumaan, Einonen perusteli asiaa noin viikko sitten.

Yle-pomo Mari Sarolahti ei selitystä niellyt, vaan aloitti somepostausten sarjan, joissa hän vyöryttää mielikuvituksellisia syitä koirista luopumiselle.

Välillä hän epäilee koirien ruudusta poistumisen syyksi kateutta, välillä MTV:n muutosneuvotteluja.

– Sini on sentään ollut arvokkaampi yhtiölle kuin yksikään toimittaja!, Sarolahti messuaa.

Allergikoille Sarolahti suosittaa lääkitystä, jotta hänen koiransa tv-ura ei keskeytyisi: ”Tuntemani allergikot – minä itsekin keväisin kun siitepölyä on ilmassa – nautin lääkkeeni säännöllisesti. Suosittelen sitä muillekin!”

Sarolahden kommentit kalskahtivat ikävällä tavalla muutosneuvotteluissa kärvistelevien MTV:n työntekijöiden korviin.

Kun Sarolahden vyörytys on jatkunut päiväkausien ajan, MTV Uutisten työntekijä lopulta puuskahtaa:

– Lopeta jo! Meille on tehty selväksi, että syyt ovat terveydelliset. Koko toimitus meillä hämmästelee käytöstäsi. Levittelet Ylen toimittajana juttuja puolisosi ja kollegojesi työpaikasta kuin jostain luulosairaiden hörhöjen laitoksesta, jossa yt-katkeruuden takia ajetaan koiranne ulos. Esität siedätyshoitoa ja lääkitystä koirienne julkisuuden takia. Levittelet adresseja ja juttuja, joissa kehotetaan ihmisiä vaihtamaan työpaikkaa koirienne alta. Ymmärrätkö miten kahjolta tällainen näyttää? Mitä jos pyytäisitkin nyt käytöstäsi anteeksi. Joskus voi lähteä pahastikin kierteelle, mutta jossain vaiheessa pitää ymmärtää oma tilansa.

Sarolahti ei kritiikistä hätkähdä, vaan vaatii MTV Uutisten työntekijältä anteeksipyyntöä: ”Mitä jos sinä pyytäisit kohtuuttomia hyökkäyksiä anteeksi?”

MTV:n työntekijä vastaa: ”Ei voi pyytää, koska ei ole mitään anteeksipyydettävää. Puolustan omiani. Ihmettelen, että työnantajasi sallii tuollaiset älyttömät kirjoitukset Maikkaria kohtaan.”

Sarolahden omituista höyrähdystä on puitu useissa suomalaisissa viestimissä.

SUOMEN UUTISET