Kun kaikesta muusta ja ihmisille tärkeistä palveluista leikataan, on syytä kohdistaa leikkauksia myös Yleisradion erittäin runsaaseen rahoitukseen, sanoo perussuomalaisten presidenttiehdokas, puhemies Jussi Halla-aho.

Budjetin alijäämä on jo johtanut erilaisten julkisesti rahoitettujen etujen sekä tukien leikkauksiin ja lisää keppiä on odotettavissa kevään mittaan. Suomalaiset elävät yli varojensa, mutta mistään ei saisi tinkiä.

Suomen Yleisradio on saanut viime ajat olla rauhassa parlamentaarisen työryhmän arvioidessa julkisen palvelun tehtävää ja rahoitusta. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho itse ei empisi Yleisradiota koskevia toimia vaan aloittaisi leikkaukset.

– Huonosti valvottu ja löysästi jaettu julkinen raha on minkä tahansa organisaation kirous ja se johtaa tehottomuuteen, Halla-aho totesi, kun häneltä kysyttiin aiheesta IS:n vaalimessuilla.

Kaupallinen tekee saman halvemmalla

– Samat asiat pystytään tekemään kaupallisella ja yksityisellä puolella huomattavasti pienemmillä resursseilla kuin mitä Yle tekee. Tällainen avokätinen rahoitus ja piikki auki -mentaliteetti johtaa mädännäisyyteen ja korruptioon sekä hyväveli- ja hyväsisko-verkostoihin.

– Varsinkin kun kaikesta muusta ja ihmisille tärkeistä palveluista leikataan, niin olisi perusteltua leikata varsin ankaralla kädellä Ylen erittäin runsaasta rahoituksesta, Halla-aho sanoi.

Leikkaamalla ei korjata vinoumaa

Perussuomalaiset kannattavat Halla-ahon mukaan julkisesti rahoitettua ja yleishyödyllistä yleisradioyhtiötä, ”joka tuottaa tasapuolisesti tietoa ihmisille”. Yleisradio ei kuitenkaan tätä rooliaan kunnioita, vaan ”se on erittäin voimakkaasti ideologisesti kallellaan vasemmalle”.

– On tietenkin selvää, että pelkästään rahoitusta leikkaamalla tätä vinoumaa ei pystytä korjaamaan, koska silloin siellä tehtäisiin vasemmistopropagandaa pienemmällä budjetilla.

– Kyllä siellä olisi syytä pohtia, mikä on Ylen rooli ja vastuu veronmaksajille, koska kaikki veronmaksajat eivät jaa vihervasemmistolaista maailmankuvaa, Halla-aho muistutti.

SUOMEN UUTISET