

PS ARKISTO
Wille Rydman viime kesän mediakohusta: Kokoomusjohto ajelehti ajopuuna – ”Petteri Orpo kyseli ympärillään olleilta ihmisiltä, mitä hänen olisi pitänyt sanoa”
Perussuomalaisten kansanedustajan Wille Rydmanin uutuuskirjassa Salaisuus jota ei ollut Rydman kertoo asemastaan aiemmassa puolueessaan kokoomuksessa 2020-luvun ensimmäisinä vuosina, taustoittaen välillä tarinaa myös aikaisempiin vaiheisiin ja vuosiin. Rydman paljastaa nyt myös syyt, miksi kokoomusjohdon linja julkisuudessa usein näyttäytyy ailahtelevana ja poukkoilevana.
Viime kesänä Wille Rydman ajautui myrskyn silmään Helsingin Sanomien julkaistua sensaatiohakuisen artikkelin, jossa esitettiin väitteitä Rydmanin suhteista nuoria naisia kohtaan. Viime elokuussa poliisi ilmoitti käynnistävänsä esitutkinnan artikkelin julkaisun johdosta.
Rydmanin juuri julkaisemassa kirjassa taustoitetaan laajasti myös Helsingin Sanomien jutun julkaisemisesta aiheutunutta kohua ja kokoomusjohdon suhtautumista asiaan.
Petteri Orpo pelkää epäonnistumisia
Kokoomuksessa aiemmin liki 20 vuotta vaikuttanut Rydman on kuvannut Petteri Orpon suunnistavan yleensä politiikassa harteillaan jatkuva pelko epäonnistumisesta.
Suomen Uutisten Mediaillassa tiistaina Rydman palasi viime kesän tapahtumiin ja kertoi, että Orpo osoitti johtajuuden puutetta heti sen jälkeen kun Helsingin Sanomien artikkeli oli julkaistu ja Rydman oli keskellä valtavaa julkista ryöpytystä.
– Orpo oli tuolloin kuin ajopuuna, ihmettelemässä mitä oikein tapahtuu. Tuolloin Orpo joutui kyselemään ympärillään olleilta ihmisiltä, mitä hänen siinä tilanteessa olisi pitänyt sanoa.
– Orpolla on ympärillään paljon ihmisiä, joista hän satunnaisesti valitsee, ketä milloinkin kuuntelee ja menee sen jälkeen kameroiden eteen kertomaan sen, mitä on milloinkin kuunnellut. Osittain tästä syystä kokoomuksen linja saattaa näyttäytyä epäloogisena ja poukkoilevana, Rydman kertoo
Toi maahanmuuttokritiikin kokoomukseen
Rydman kertoo, että Helsingin Sanomien kohujutusta liikkeelle lähteneen kohun jälkeen kokoomuksen riveistä ei juuri muutenkaan tullut hänelle tukea vaikeassa tilanteessa. Osasyyksi hän näkee sen, että kokoomuksen eduskuntaryhmä oli osin suhtautunut häneen hankalana tyyppinä.
– Puolueen toimijoista moni tyytyi siihen, että sai kivan luottamustehtävän, jossa odottaa parempaa aikaa ja tiukan paikan tullen on oltu hiljaa, mutta minulle sellainen rooli ei ole koskaan riittänyt, vaan olen tosissaan taistellut oikeaksi kokemieni asioiden puolesta, sanoo Rydman, joka on merkittävästi jo kokoomusvuosinaan tuonut esille maahanmuuttokriittistä näkökulmaa politiikkaan.
Ei alistunut painostuksen alle
Kansanedustajana Rydman ei suostunut alistumaan painostukseen ja hän myös sai omalla esimerkillään osan kokoomusedustajista vastustamaan EU-elvytyspakettia kesällä 2021.
– Olin siis ollut henkilökohtaisesti jo pitkään ongelma monelle kokoomuslaiselle. Mediakohun nähtiin olleen tuhannen taalan paikka päästä eroon ikävästä hahmosta. Senkään jälkeen kokoomuksen riveistä ei ole noussut esille ketään, joka olisi uskaltanut myöntää viime kesän tapahtumien olleen arvoton medianäytelmä, Rydman sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ajojahti EU-elvytyspaketti mediakohu maahanmuuttokritiikki esitutkinta Wille Rydman Helsingin Sanomat Petteri Orpo Poliisi Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Wille Rydman moittii ankarasti Petteri Orpoa ja Kai Mykkästä – kokoomus ei koskaan halunnut selvittää, mitä oli tapahtunut

Wille Rydman sivaltaa kokoomusjohtoa: ”Petteri Orpoa hallitsee pelko”

Kokoomuksesta ei erota ilman rangaistusta – espoolaisnaisen eroilmoitus käynnisti rajun maineenpilaamisoperaation, jonka tahtipuikkoa heiluttaa keskuskauppakamarin johtaja

Rydman: Helsingin kouluissa on käynnissä tuhoisa kehitys – maahanmuutolla massiiviset kielteiset vaikutukset
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.