Perussuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Wille Rydman tyrmää Helsingin kaupungin suunnitelmat luopua painotetuista koululuokista. Rydmanin mukaan kaupunki laittaa ahkerat ja hyvin koulussa pärjäävät suomalaislapset huonon maahanmuuttopolitiikan maksajiksi.

Helsingin kaupunki suunnittelee muuttavansa opetusta niin, että esimerkiksi musiikki-, kieli- ja taideluokat lopetetaan. Kaupungin mukaan painotettua opetusta tarjoavista luokista luopuminen tekisi lopun niin sanotulle koulushoppailulle.

Kieliongelmia ja kulttuurien yhteentörmäystä

Perussuomalaisten kansanedustaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Wille Rydman sanoo, ettei kaupungin suunnitelmissa ole mitään järkeä.

– On sinänsä aivan totta, että tosiasioilta silmänsä ummistavan maahanmuuttopolitiikan johdosta monissa Helsingin kouluissa on käynnissä tuhoisa kehitys. Yhä suuremmalla osalla oppilaista äidinkieli on jokin muu kuin se, jolla opetus annetaan. Muutamassa koulussa jo enemmistö oppilaista on vieraskielisiä.

– Kieliongelmien päälle tulee vielä kulttuurien yhteentörmäys. Opettajat joutuvat käyttämään aikaansa enenevässä määrin aivan muihin asioihin kuin opetukseen, Rydman toteaa.

Vanhemmat yrittävät pelastaa lapsensa

Rydmanin mukaan ei ole ihme, että vanhemmat pyrkivät saamaan lapsensa johonkin sellaiseen kouluun tai sellaiselle luokalle, jossa oppiminen ylipäätään on mahdollista.

– Tällainen leimataan nyt sitten ”koulushoppailuksi”. Minusta kyse on pikemminkin siitä, että välittävät vanhemmat yrittävät edes jotenkin pelastaa lapsensa holtittoman maahanmuuttopolitiikan karmeilta sosiaalisilta seurauksilta, Rydman kirjoittaa.

– Nyt Helsingissä sitten yritetään estää tällainen kaventamalla olennaisesti mahdollisuuksia vaikuttaa lapsen koulupolkuun. Se ehdotetaan tehtäväksi tasapäistävällä ja lahjakkaiden lapsien valinnanmahdollisuuksia kaventavalla tavalla.

Haitallinen maahanmuutto alas

Rydmanin mukaan todellinen ongelma on se, että erilaisista kulttuureista tulevan maahanmuuton kielteiset vaikutukset ovat massiiviset, ja ne lyövät yhä voimakkaammin nimenomaisesti koulujärjestelmäämme.

– Ratkaisu ei kuitenkaan ole se, että romutamme koulujärjestelmämme. Ratkaisu on se, että vähennämme ongelmallista maahanmuuttoa radikaalisti, Rydman painottaa.

SUOMEN UUTISET