

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Ruotsin hallitukselta tiukka linjaus: ”Maahanmuuttajilta on vaadittava enemmän, jotta he voivat saada osansa hyvinvoinnista”
Löyhästi jaettavat tuet ja avustukset jättävät maahanmuuttajat helposti yhteiskunnan ulkopuolelle. Tukihimmeliä aiotaan nyt purkaa erityisesti heiltä, jotka eivät ole Ruotsin kansalaisia. Ihmisiltä on vaadittava omaakin panostusta, sanoo maahanmuuttoministeri SVT:lle.
Ruotsidemokraattien tukemat hallituspuolueet haluavat Tidö-sopimuksen hengessä selvittää, miten maahanmuuttajien automaattista pääsyä Ruotsin tukijärjestelmien piiriin voitaisiin rajoittaa tavalla tai toisella.
Tukien ja etuuksien leikkaukset koskisivat ainakin vanhempainrahaa, lapsilisiä ja monilapsisten perheiden erityistukia. Tukien yhdistäminen ja niputtaminen estettäisiin sekin.
Tukea vain ruotsalaisille
Tukien leikkaukset kohdistuisivat erityisesti henkilöihin, jotka eivät ole Ruotsin kansalaisia. Tarkoituksena on selvittää sekin, voisiko tiettyjen tukien myöntämistä siirtää myöhemmäksi, kun anojalla olisi enemmän asumishistoriaa maassa.
– Tavoitteeni mukaan ihmisiltä on vaadittava enemmän, jotta he voivat saada osansa ruotsalaisesta hyvinvoinnista. Ruotsin kansalaisuus on tässä avainasemassa ja selvitämme, mikä on mahdollista EU-säännösten puitteissa, sanoo maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard SVT:n uutisille.
Löperö kotouttaminen johtaa syrjäytymiseen
Ulkomailla syntyneiden lapset kuuluvat usein yhteiskunnan haavoittuvimpiin. Maria Malmer Stenergard ei kuitenkaan usko, että mahdolliset lainmuutokset ajaisivat yhä enemmän lapsia köyhyyteen. Vanhempien tilanne on toki otettava huomioon muutoksia tehtäessä.
– Olen täysin vakuuttunut siitä, että löperö kotouttamispolitiikkamme, jonka puitteissa tukia on saanut omasta panoksesta riippumatta, johtaa paljon useammin syrjäytymiseen kuin se, että uskallamme asettaa vaatimuksia, ministeri muotoilee.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- niputtaminen tukien yhdistäminen erityistuet ulkomaiden kansalaiset vastikkeettomat edut oma panostus tukihimmeli Ruotsin porvarihallitus Tidö-sopimus vanhempainraha lapsilisä Maria Malmer Stenergard avustukset tuet maahanmuuttajat Kotouttaminen Syrjäytyminen Ruotsidemokraatit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Simula: Hallitus vain lisää juuri sellaista maahanmuuttoa, joka lisää katuväkivaltaa ja seksuaalirikollisuutta

Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo

Rydman: Helsingin kouluissa on käynnissä tuhoisa kehitys – maahanmuutolla massiiviset kielteiset vaikutukset

Maahanmuutto kasvattaa huono-osaisuutta, joka ei ratkea kotouttamisella – Purra: ”Se ei ole perussuomalaisten visio hyvästä Suomesta”

Suomeen saapuvat maahanmuuttajat eivät rahoita suomalaisten eläkkeitä tai paikkaa työvoimapulaa – tulijat ovat tulonsiirroista riippuvaisia ja kärsivät korkeasta työttömyydestä

Hallituksen kotoutumislaki pitää hylätä – ”Nyt pitäisi ottaa viimeistään järki käteen”

Brittilehti kertoo Ruotsin synkkevästä tiestä: käsikranaattilähiöiden rikolliset ovat soluttautuneet jo paikallispolitiikkaan

Ruotsi tiukentaa kansalaisuuden saamisen ehtoja: toimeentulovaatimus ja pitempi asumisaika
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.