

PS ARKISTO
Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo
Perussuomalainen kansanedustaja ja mm. ulkomaalaisasioita käsittelevän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mari Rantanen kritisoi Maahanmuuttoviraston tuoreen ylijohtajan Ilkka Haahtelan maanantaina Ylen A-studiossa esiin tuomia kantoja. Erityisesti Rantanen oudoksuu uutta linjaa siitä, että maahantulosäännösten kiertämisestä ei enää tehdä kielteistä päätöstä.
– Ylijohtaja Ilkka Haahtelan mukaan Migrissä on tehty liian tiukkaa harkintaa ja he etsivät nyt keinoja soveltaa lain ”marginaalia”. Migrin tulisi kuitenkin viranomaisena pysyä lain soveltamisessa eikä sen kiertämisessä, Mari Rantanen sanoo.
Maahanmuuttovirasto ”asiakaslähtöisemmäksi”
Haahtela on Maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi tultuaan useaan otteeseen kertonut, että viraston tulee muuttua asiakaslähtöisemmäksi, asiakasta kuuntelevaksi ja asiakaskokemusta kerääväksi.
– Ylijohtaja näyttäisi unohtaneen, että Migrin asiakkaita ovat myös suomalaiset ja koko suomalainen yhteiskunta. Migri on varsin tärkeässä roolissa ja huolehtii omalta osaltaan niin Suomen sisäisestä turvallisuudesta kuin myös veronmaksajien rahankäytöstä, Rantanen perustelee.
Maahanmuuton negatiiviset vaikutukset näkyvät
Maahanmuutolla on vaikutusta yhteiskunnan turvallisuuteen. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun katujengien jäsenistä 95 prosenttia on arvion mukaan ulkomaalaistaustaisia.
– Maahanmuuton negatiiviset vaikutukset näkyvät ja kuuluvat niin kaduilla kuin vaikka koulumaailmassakin. Maahanmuuttoa tulee harkita ja säädellä suomalaisten edun mukaisesti sen sijaan, että ulkomaalaisia kohdellaan vain asiakkaina, joille Suomi on kuin valintatalo, Rantanen painottaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- asiakaslähtöisyys Ilkka Haahtela maahanmuuttajataustaiset katujengit veronmaksajien rahat maahantulosäännöt lain kiertäminen A-studio Maahanmuuttovirasto Sisäinen turvallisuus Mari Rantanen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jimmie Åkesson haluaa samat säännöt kaikille: Ruotsissa asuminen ei kuulu ihmisoikeuksiin

Sisäministeriö antaa harhaanjohtavia laskelmia Välimeren valtioista siirrettävien turvapaikanhakijoiden kustannuksista

Antikainen: Miksi Suomi tarjoaa Ukrainan sodan varjolla tilapäistä suojelua afrikkalaisille?

Ruotsin oikeistohallitus etsii Migrille uutta johtajaa – tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uutta otetta

Ruotsin hallitukselta tiukka linjaus: ”Maahanmuuttajilta on vaadittava enemmän, jotta he voivat saada osansa hyvinvoinnista”

Suomalaislapset maksavat kovaa hintaa epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta – Rantanen vaatii toimenpiteitä lasten väkivallan kitkemiseksi

Maahanmuuttopolitiikan hintaa maksavat nyt lapset – ”Suomi on aikaisempaa turvattomampi ja vaarallisempi maa erityisesti lapsille ja nuorille”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.