Suomea tuntuu nyt koettelevan varsinainen ryöstöjen ja puukotusten väkivalta-aalto, jossa tekijöinä ovat alaikäiset ja lapset. Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen vaatii hallitukselta toimenpiteitä viime päivien lasten suorittamien väkivaltaisuuksien vuoksi.

Eilen uutisoitiin Oulussa tapahtuneesta puukotustapauksesta, jossa alle 10-vuotias oli puukottanut toista alle 10-vuotiasta kasvoihin. Myös Oulussa 10 hengen nuorisojoukko ryösti kaksi alaikäistä väkivaltaisesti saaden saaliikseen pipon. Helsingin poliisi tutkii eilen Vesalan koululla kotitalouden tunnilla tapahtunutta puukotusta. Lisäksi uutisoitiin Itä-Uudenmaan poliisin saaneen valmiiksi esitutkinnan viime toukokuussa tapahtuneesta rikoksesta, jossa 13-vuotias isoveli oli puukottanut 5-vuotiasta pikkusiskoansa.

– Hallitus ei ole neljän toimintavuotensa aikana pystynyt puuttumaan lasten ja nuorten lisääntyvään ja raaistuvaan väkivaltaan. Ruotsin esimerkistä tiedämme, että puukkojen jälkeen tulevat ampuma-aseet. Lasten ja nuorten väkivaltarikollisuuteen on puututtava nyt, perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen vaatii.

Koulutyö rauhoitettava

Perussuomalaiset ovat esittäneet tänä vuonna Koulu kuntoon -teesinsä, joilla on tarkoitus rauhoittaa koulunkäynti ja palauttaa oppiminen koulun pääasialliseksi työksi. Perussuomalaisten ohjelma esittää mm. opettajan auktoriteetin vahvistamista, laitteiden poistamista oppitunneilta, inkluusion purkamista ja erityisluokkia takaisin.

– Hallituksen toimet koulutuksessa ovat vähentäneet lasten turvallisuutta ja laskeneet oppimisen tuloksia. Kuri ja järjestys on käytännössä kadonnut koulutyöstä ja niiden palauttamiseksi on työ aloitettava heti, Rantanen sanoo.

Väkivaltarikoksista oltava seuraamuksia

Lastensuojelun toimien tehostamisen lisäksi Rantanen peräänkuuluttaa myös rikosoikeudellisen vastuun toteutumista. Perussuomalaisten viime vuonna julkaisema kriminaalipoliittinen ohjelma vaatiikin rikosoikeudellisen vastuuikärajan alentamista.

– On viitteitä, että nuorta ikää on käytetty jopa hyväksi rikoksia tehdessä ja rikosoikeudellista vastuuta vältellessä. On selvää, että normaalijärjellä varustettu nuori ymmärtää, että puukottaminen on väärin ja siitä seuraa rangaistus, Rantanen kertoo.

Maahanmuuttoon puututtava

Viime vuosina erityiseksi ilmiöksi ovat muodostuneet suurten kaupunkien väkivalta- ja huumerikoksia tekevät katujengit, joiden jäsenistä jopa 95 % on maahanmuuttajataustaisia. Maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret ovat korostuneessa riskissä joutua katujengeihin ja syyllistyä huumausaine-, väkivalta- ja seksuaalirikoksiin.

– Maahanmuuttopolitiikka ei voi pysyä pyhänä lehmänä, johon ei ole mahdollista koskea. Niin kaduilla kuin kouluissakin on nähtävillä, että vääränlainen maahanmuuttopolitiikka on heikentänyt suomalaisen yhteiskunnan turvallisuutta. Suomalaislapset maksavat siitä kovaa hintaa ja suunta on muutettava heti, Rantanen toteaa.

Suomen Uutiset