

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Ruotsin oikeistohallitus etsii Migrille uutta johtajaa – tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uutta otetta
Ruotsin oikeistohallitus on päättänyt, että maahanmuuttoviraston johtoon on saatava uudenlaisia ihmisiä. Uusi, tiukempi maahanmuuttopolitiikka vaatii uusia tekijöitä ja uutta otetta, toteaa maahanmuuttoministeri. Ruotsi haluaa karkottaa kaikki laittomasti maassa olevat, joita on hallituksen tietojen mukaan yli 100 000.
Ruotsin maahanmuuttoviraston pääjohtaja Mikael Ribbenvik joutuu jättämään tehtävänsä, kertoo Expressen-lehti. Hän olisi halunnut jatkaa Migrin ylijohtajana, mutta pääministeri Ulf Kristerssonin hallitus päätti toisin. Ribbenvikin toimikautta ei jatkettu, joten hän joutuu jättämään paikkansa toukokuun lopussa.
Mikael Ribbenvik valittiin maahanmuuttoviraston pääjohtajaksi vuonna 2017. Silloin Ruotsissa piti valtaa pääministeri Stefan Löfvenin johtama vähemmistöhallitus, joka koostui sosiaalidemokraateista ja vihreistä. Ribbenvik on pitkän linjan virkamies, joten hänelle löytyy uusia haasteita toisaalta valtionhallinnosta.
Uusi linja, uudet tekijät
Maahanmuuttoviraston johdon uudelleenjärjestelyt liittyvät Kristerssonin hallituksen uuteen, tiukempaan maahanmuuttolinjaan. Pääjohtajan viran lisäksi myös ylijohtajan kausi on katkolla nyt keväällä, joten vaihdoksia saattaa tulla lisääkin.
Maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard (kok) toteaa, että päätös maahanmuuttoviraston pääjohtajan vaihtamisesta oli ”luonnollinen” tässä vaiheessa.
– Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa on meneillään suurien muutosten aika, ministeri Stenergard kertoo.
– Välillä tarvitaan uutta näkemystä tehtävään, jonka suunta on muuttunut.
Suomi pyytelee anteeksi
Maahanmuuttoministeri Stenergardin mielestä on hyvä ajatus pistää Migrin johto vaihtoon samalla kun maahanmuuttopolitiikan linja muuttuu. Stenergard itse on korostanut karkottamisen tärkeyttä: ”Ne, joilla ei ole oikeutta oleskella Ruotsissa on poistettava maasta.” Hallituksen mukaan Ruotsissa on yli 100 000 laittomasti maassa olevaa ulkomaalaista.
Suomessa tuntuu vallitsevan vastakkainen linja karkotuksiin ja käännytyksiin liittyen. Kesällä 2022 maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi valittu Ilkka Haahtela on julkisesti pyytänyt anteeksi virastonsa toimintaa esimerkiksi mongolialaisen sairaanhoitajan tapauksessa.
Eilen hän sanoi A-studiossa olevansa sitä mieltä, että lapsen etu ei ole toteutunut kaikissa Maahanmuuttoviraston poistamispäätöksissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Ilkka Haahtela Maria Malmer Stenergard laiton maassaolo Mikael Ribbenvik käännyttäminen karkottaminen Ulf Kristersson Maahanmuuttopolitiikka Migri Maahanmuuttovirasto Stefan Löfven Paperittomat Ruotsi
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Sisäministeriö antaa harhaanjohtavia laskelmia Välimeren valtioista siirrettävien turvapaikanhakijoiden kustannuksista

Antikainen: Miksi Suomi tarjoaa Ukrainan sodan varjolla tilapäistä suojelua afrikkalaisille?

Ruotsi helpottaa tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista – ”Suomen tulisi tehdä vastaavat kiristykset”

Väestönlaskennalla selvyys Ruotsissa asuvista – laittomasti maassa oleskelevat kaivetaan esiin kotikäynneillä

Purra ja Rantanen äimistyneinä: Olipa kriisi mikä tahansa, hallitus haalii lisää turvapaikanhakijoita Suomeen

Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo

EU:lta kauppaetuja kehittyville maille – jos ottavat vastaan ilman oleskelulupaa jääneitä paluumuuttajia

Ei turvapaikkaa laittomasti maahan tulleelle – Britannian uusi lakiesitys haluaa pysäyttää kumiveneet

Brittilehti kertoo Ruotsin synkkevästä tiestä: käsikranaattilähiöiden rikolliset ovat soluttautuneet jo paikallispolitiikkaan
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää