Ulkomaalaisten yliedustus rikostilastoissa, katujengi-ilmiö ja monet muut ongelmat ovat suoraan seurausta hallitsemattomasta maahanmuutosta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että ongelmaan ei auta mikään muu kuin tällaisen maahanmuuton merkittävä kiristäminen.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on tunnistanut haitallisen maahanmuuton ongelman jo vuosikymmenet sitten ja esittänyt johdonmukaisia ratkaisuja.

– Tärkeintä on olla vastaanottamatta ja houkuttelematta sellaista maahanmuuttoa, jonka tiedetään tilastojen ja monien maiden kokemuksen perusteella olevan ongelmallista, sillä asiaan puuttuminen on paljon hankalampaa sen jälkeen, kun ihmiset ovat jo maassa, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.

Hän puhui tänään Tuumaustunnilla.

Miksi mahdollisuudet on jätetty käyttämättä?

Purra ihmettelee, miksi Suomi ei ota käyttöön toimia, joilla ongelmiin voitaisiin nykyistä tehokkaammin puuttua.

– EU-direktiivin mukaan turvapaikka voidaan poistaa törkeän rikoksen tekijältä. Suomi ei käytä tätä mahdollisuutta. Miksi ei? Toinen direktiivi taas mahdollistaa säilöönoton rikoksen perusteella palautettavien henkilöiden kohdalla. Tätäkään Suomi ei ole ottanut käyttöön. Säilöönotto on ainoa toimiva keino saada ihmiset poistettua. Viime vuosina palauttaminen on entisestään selvästi heikentynyt, vaikka heikkoa se on ollut aina, Purra sanoo.

Hän muistuttaa, että eduskunta edellytti jo joulukuussa 2020 perussuomalaisessa johdossa olevan hallintovaliokunnan mietinnön pohjalta, että hallitus huolehtii törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden nopeasta ja tehokkaasta maasta poistamisesta.

– Mitään tämänkään asian eteen ei olla tehty.

Kotouttamisen päänsilittely on nähty

Purra muistuttaa, että pääministeri Sanna Marinin hallitus on syksyllä pyrkinyt löysäämään entisestään maahantulon edellytyksiä sekä keskittynyt laittomasti maassa olevien palvelujen parantamiseen.

– Hallitus on viime viikkojen aikana tuonut eduskuntaan useita uusia ulkomaalaislain kevennyksiä, jotka entisestään helpottavat haitallisen maahanmuuton lisääntymistä. Viime viikolla hallitus kertoi uusista kotouttamispolitiikan uudistuksista. Kotouttamisen päänsilittely on nähty, aikaa sitten, ja siitä olisikin syytä siirtyä aktiiviseen kotiuttamiseen. Tämä säästäisi paitsi rahaa myös yhteiskuntarauhaa.

– Eduskunnassa käsitellään paraikaa myös laittomasti maassa olevien terveydenhuollon laajentamista. Se onkin ainoa soten sektori, jossa on odotettavissa parannusta, kaikkialla muualla vain heikennystä. Suomalaiset, miltä tämä teistä tuntuu?

Lisää kustannuksia ja ongelmia

Suomessa riittää työvoimareserviä. Kuitenkin samaan aikaan hallitus, ja myös osa oppositiopuolueista kovaan ääneen vaatii Suomeen työperäistä maahanmuuttoa.

Perussuomalaisilla ei ole mitään sitä vastaan, että Suomeen tulee oikeita osaajia, koulutettuja ja kokeneita ihmisiä töihin ja maksamaan veronsa. Purra kuitenkin muistuttaa, että osaajia Suomeen tulee hyvin vähän.

– Sen sijaan muunlaisista tulijoista ei ole pulaa. Sosiaaliturvaan nojaavan maahanmuuton kasvattamisella saadaan aikaan vain kustannuksia ja ongelmia. Sitä puolueet taas haluavat lisää, kun puhuvat saatavuusharkinnasta luopumisesta.

Saatavuusharkinta ei koske oikeita osaajia

Aina kun puhutaan saatavuusharkinnasta, kyse on EU:n ulkopuolelta saapuvasta vähän koulutetusta tai kouluttamattomasta matalapalkkamaahanmuutosta. Saatavuusharkinta ei koske osaajia, ei asiantuntijoita, eikä EU:n väestöä.

– Sosiaalidemokraatit ovat perinteisesti halunneet huolehtia saatavuusharkinnasta, mutta tällä hallituskaudella koko rajoitus on käytännössä romutettu. Muutama viikko sitten SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ei Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa keksinyt mitään muuta keinoa korjata työmarkkinoidemme ongelmia ja työvoimapulaa kuin maahanmuuton kasvattamisen. Kauas on työntekijän oma puolue juuriltaan valunut.

– Toisessa paneelissa keskustan Annika Saarikko ja Marin olivat samaa mieltä siitä, että Maahanmuuttovirasto pitää räjäyttää, jotta saadaan lisää ja nopeammin kehitysmaista työvoimaa Suomeen. Siis käytännössä ilman viranomaisen suorittamaa maahantuloselvitystä, Purra ihmettelee.

Aika siirtyä kansalaisuusperustaiseen sosiaaliturvaan

Purra muistuttaa myös maahanmuuton kuormittavan valtavasti veronmaksajien kustantamaa sosiaaliturvajärjestelmää.

– Ulkomaalainen on oikeutettu Suomen sosiaaliturvaan, kun hän tienaa työstään 716 euroa kuukaudessa. Tämän päätti sosiaaliturvalakia muuttanut kokoomuksen, keskustan ja sinisten hallitus. Tällä kaudella laskettiin perheenyhdistämisen toimeentulovaatimuksia. Jokainen voi siitä laskea ihan itse, kuinka hyvä diili tämä taas Suomelle onkaan.

– Työperäinen maahanmuutto toimii ainoastaan, mikäli Suomessa siirrytään perussuomalaisten vaatimusten mukaisesti kansalaisuusperustaiseen sosiaaliturvaan. Tällöin töihin tullut maahanmuuttaja elää palkallaan eikä sosiaaliturvalla, Purra sanoo.

SUOMEN UUTISET