

PS ARKISTO
Marinin hallitus pyrkii parantamaan laittomasti maassa olevien palveluja – perussuomalaiset siirtyisi jo kotouttamisesta kotiuttamiseen:”Säästäisi rahaa ja yhteiskuntarauhaa”
Ulkomaalaisten yliedustus rikostilastoissa, katujengi-ilmiö ja monet muut ongelmat ovat suoraan seurausta hallitsemattomasta maahanmuutosta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että ongelmaan ei auta mikään muu kuin tällaisen maahanmuuton merkittävä kiristäminen.
Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on tunnistanut haitallisen maahanmuuton ongelman jo vuosikymmenet sitten ja esittänyt johdonmukaisia ratkaisuja.
– Tärkeintä on olla vastaanottamatta ja houkuttelematta sellaista maahanmuuttoa, jonka tiedetään tilastojen ja monien maiden kokemuksen perusteella olevan ongelmallista, sillä asiaan puuttuminen on paljon hankalampaa sen jälkeen, kun ihmiset ovat jo maassa, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.
Hän puhui tänään Tuumaustunnilla.
Miksi mahdollisuudet on jätetty käyttämättä?
Purra ihmettelee, miksi Suomi ei ota käyttöön toimia, joilla ongelmiin voitaisiin nykyistä tehokkaammin puuttua.
– EU-direktiivin mukaan turvapaikka voidaan poistaa törkeän rikoksen tekijältä. Suomi ei käytä tätä mahdollisuutta. Miksi ei? Toinen direktiivi taas mahdollistaa säilöönoton rikoksen perusteella palautettavien henkilöiden kohdalla. Tätäkään Suomi ei ole ottanut käyttöön. Säilöönotto on ainoa toimiva keino saada ihmiset poistettua. Viime vuosina palauttaminen on entisestään selvästi heikentynyt, vaikka heikkoa se on ollut aina, Purra sanoo.
Hän muistuttaa, että eduskunta edellytti jo joulukuussa 2020 perussuomalaisessa johdossa olevan hallintovaliokunnan mietinnön pohjalta, että hallitus huolehtii törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden nopeasta ja tehokkaasta maasta poistamisesta.
– Mitään tämänkään asian eteen ei olla tehty.
Kotouttamisen päänsilittely on nähty
Purra muistuttaa, että pääministeri Sanna Marinin hallitus on syksyllä pyrkinyt löysäämään entisestään maahantulon edellytyksiä sekä keskittynyt laittomasti maassa olevien palvelujen parantamiseen.
– Hallitus on viime viikkojen aikana tuonut eduskuntaan useita uusia ulkomaalaislain kevennyksiä, jotka entisestään helpottavat haitallisen maahanmuuton lisääntymistä. Viime viikolla hallitus kertoi uusista kotouttamispolitiikan uudistuksista. Kotouttamisen päänsilittely on nähty, aikaa sitten, ja siitä olisikin syytä siirtyä aktiiviseen kotiuttamiseen. Tämä säästäisi paitsi rahaa myös yhteiskuntarauhaa.
– Eduskunnassa käsitellään paraikaa myös laittomasti maassa olevien terveydenhuollon laajentamista. Se onkin ainoa soten sektori, jossa on odotettavissa parannusta, kaikkialla muualla vain heikennystä. Suomalaiset, miltä tämä teistä tuntuu?
Lisää kustannuksia ja ongelmia
Suomessa riittää työvoimareserviä. Kuitenkin samaan aikaan hallitus, ja myös osa oppositiopuolueista kovaan ääneen vaatii Suomeen työperäistä maahanmuuttoa.
Perussuomalaisilla ei ole mitään sitä vastaan, että Suomeen tulee oikeita osaajia, koulutettuja ja kokeneita ihmisiä töihin ja maksamaan veronsa. Purra kuitenkin muistuttaa, että osaajia Suomeen tulee hyvin vähän.
– Sen sijaan muunlaisista tulijoista ei ole pulaa. Sosiaaliturvaan nojaavan maahanmuuton kasvattamisella saadaan aikaan vain kustannuksia ja ongelmia. Sitä puolueet taas haluavat lisää, kun puhuvat saatavuusharkinnasta luopumisesta.
Saatavuusharkinta ei koske oikeita osaajia
Aina kun puhutaan saatavuusharkinnasta, kyse on EU:n ulkopuolelta saapuvasta vähän koulutetusta tai kouluttamattomasta matalapalkkamaahanmuutosta. Saatavuusharkinta ei koske osaajia, ei asiantuntijoita, eikä EU:n väestöä.
– Sosiaalidemokraatit ovat perinteisesti halunneet huolehtia saatavuusharkinnasta, mutta tällä hallituskaudella koko rajoitus on käytännössä romutettu. Muutama viikko sitten SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ei Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa keksinyt mitään muuta keinoa korjata työmarkkinoidemme ongelmia ja työvoimapulaa kuin maahanmuuton kasvattamisen. Kauas on työntekijän oma puolue juuriltaan valunut.
– Toisessa paneelissa keskustan Annika Saarikko ja Marin olivat samaa mieltä siitä, että Maahanmuuttovirasto pitää räjäyttää, jotta saadaan lisää ja nopeammin kehitysmaista työvoimaa Suomeen. Siis käytännössä ilman viranomaisen suorittamaa maahantuloselvitystä, Purra ihmettelee.
Aika siirtyä kansalaisuusperustaiseen sosiaaliturvaan
Purra muistuttaa myös maahanmuuton kuormittavan valtavasti veronmaksajien kustantamaa sosiaaliturvajärjestelmää.
– Ulkomaalainen on oikeutettu Suomen sosiaaliturvaan, kun hän tienaa työstään 716 euroa kuukaudessa. Tämän päätti sosiaaliturvalakia muuttanut kokoomuksen, keskustan ja sinisten hallitus. Tällä kaudella laskettiin perheenyhdistämisen toimeentulovaatimuksia. Jokainen voi siitä laskea ihan itse, kuinka hyvä diili tämä taas Suomelle onkaan.
– Työperäinen maahanmuutto toimii ainoastaan, mikäli Suomessa siirrytään perussuomalaisten vaatimusten mukaisesti kansalaisuusperustaiseen sosiaaliturvaan. Tällöin töihin tullut maahanmuuttaja elää palkallaan eikä sosiaaliturvalla, Purra sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vastaanotto kehitysmaat veronmaksajat Saatavuusharkinta kustannukset Kotiuttaminen halpatyövoima laittomasti maassa olevat Säilöönotto Annika Saarikko Ulkomaalaislaki Riikka Purra Sanna Marin Kotouttaminen Sosiaaliturva Terveydenhuolto perussuomalaiset hallitus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS: Hallituksen viisumitoimet pitävät edelleen itärajan auki – valmisteilla jopa uusi viisumi, jolla voi hakea turvapaikkaa Suomesta jo kotimaassa

Maksuton terveydenhuolto ilman oleskelulupaa on merkittävä vetovoimatekijä – voi kannustaa suuria ihmisjoukkoja Suomeen veronmaksajien kustantaman hoidon toivossa

Perussuomalaiset: Suomessa tuhansien hoitajien vaje ja hyvinvointialueilta rahat jo loppu – hallitus on parantamassa vain laittomasti maassa olevien palveluita

Hallitus murentaa loputkin turvapaikkajärjestelmästä – haitallista maahanmuuttoa lisääviä esityksiä tuodaan kuin takaovesta

Purra: Hallitus haluaa turvata laittomasti maassa olevien palvelut – toisin kuin suomalaisten

Pitääkö ulkomaalaisen laiton oleskelu Suomessa palkita oleskeluluvalla? – Perussuomalaisilta täystyrmäys: ”Ratkaisu ei ole tehdä laittomasta laillista vaan edistää lakien noudattamista”

Suomi Ruotsin tiellä: Sosiaalinen maahanmuutto kärjistää koulujen ja asuinalueiden eriytymistä hyviin ja huonoihin – kärsijöinä erityisesti lapset ja nuoret

Rantanen huolissaan katujengi-ilmiön kasvusta: Suomi voimakkaasti Ruotsin tiellä – maahanmuuttopolitiikkaa kiristettävä

Lihatiskit lukkoon, vahdit kassoille ja henkilöstö turvakoulutukseen – lähes puolet Ruotsin kaupoista kärsii rötöstelystä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää