

PS ARKISTO
Marinin hallitus pyrkii parantamaan laittomasti maassa olevien palveluja – perussuomalaiset siirtyisi jo kotouttamisesta kotiuttamiseen:”Säästäisi rahaa ja yhteiskuntarauhaa”
Ulkomaalaisten yliedustus rikostilastoissa, katujengi-ilmiö ja monet muut ongelmat ovat suoraan seurausta hallitsemattomasta maahanmuutosta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että ongelmaan ei auta mikään muu kuin tällaisen maahanmuuton merkittävä kiristäminen.
Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka on tunnistanut haitallisen maahanmuuton ongelman jo vuosikymmenet sitten ja esittänyt johdonmukaisia ratkaisuja.
– Tärkeintä on olla vastaanottamatta ja houkuttelematta sellaista maahanmuuttoa, jonka tiedetään tilastojen ja monien maiden kokemuksen perusteella olevan ongelmallista, sillä asiaan puuttuminen on paljon hankalampaa sen jälkeen, kun ihmiset ovat jo maassa, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo.
Hän puhui tänään Tuumaustunnilla.
Miksi mahdollisuudet on jätetty käyttämättä?
Purra ihmettelee, miksi Suomi ei ota käyttöön toimia, joilla ongelmiin voitaisiin nykyistä tehokkaammin puuttua.
– EU-direktiivin mukaan turvapaikka voidaan poistaa törkeän rikoksen tekijältä. Suomi ei käytä tätä mahdollisuutta. Miksi ei? Toinen direktiivi taas mahdollistaa säilöönoton rikoksen perusteella palautettavien henkilöiden kohdalla. Tätäkään Suomi ei ole ottanut käyttöön. Säilöönotto on ainoa toimiva keino saada ihmiset poistettua. Viime vuosina palauttaminen on entisestään selvästi heikentynyt, vaikka heikkoa se on ollut aina, Purra sanoo.
Hän muistuttaa, että eduskunta edellytti jo joulukuussa 2020 perussuomalaisessa johdossa olevan hallintovaliokunnan mietinnön pohjalta, että hallitus huolehtii törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden nopeasta ja tehokkaasta maasta poistamisesta.
– Mitään tämänkään asian eteen ei olla tehty.
Kotouttamisen päänsilittely on nähty
Purra muistuttaa, että pääministeri Sanna Marinin hallitus on syksyllä pyrkinyt löysäämään entisestään maahantulon edellytyksiä sekä keskittynyt laittomasti maassa olevien palvelujen parantamiseen.
– Hallitus on viime viikkojen aikana tuonut eduskuntaan useita uusia ulkomaalaislain kevennyksiä, jotka entisestään helpottavat haitallisen maahanmuuton lisääntymistä. Viime viikolla hallitus kertoi uusista kotouttamispolitiikan uudistuksista. Kotouttamisen päänsilittely on nähty, aikaa sitten, ja siitä olisikin syytä siirtyä aktiiviseen kotiuttamiseen. Tämä säästäisi paitsi rahaa myös yhteiskuntarauhaa.
– Eduskunnassa käsitellään paraikaa myös laittomasti maassa olevien terveydenhuollon laajentamista. Se onkin ainoa soten sektori, jossa on odotettavissa parannusta, kaikkialla muualla vain heikennystä. Suomalaiset, miltä tämä teistä tuntuu?
Lisää kustannuksia ja ongelmia
Suomessa riittää työvoimareserviä. Kuitenkin samaan aikaan hallitus, ja myös osa oppositiopuolueista kovaan ääneen vaatii Suomeen työperäistä maahanmuuttoa.
Perussuomalaisilla ei ole mitään sitä vastaan, että Suomeen tulee oikeita osaajia, koulutettuja ja kokeneita ihmisiä töihin ja maksamaan veronsa. Purra kuitenkin muistuttaa, että osaajia Suomeen tulee hyvin vähän.
– Sen sijaan muunlaisista tulijoista ei ole pulaa. Sosiaaliturvaan nojaavan maahanmuuton kasvattamisella saadaan aikaan vain kustannuksia ja ongelmia. Sitä puolueet taas haluavat lisää, kun puhuvat saatavuusharkinnasta luopumisesta.
Saatavuusharkinta ei koske oikeita osaajia
Aina kun puhutaan saatavuusharkinnasta, kyse on EU:n ulkopuolelta saapuvasta vähän koulutetusta tai kouluttamattomasta matalapalkkamaahanmuutosta. Saatavuusharkinta ei koske osaajia, ei asiantuntijoita, eikä EU:n väestöä.
– Sosiaalidemokraatit ovat perinteisesti halunneet huolehtia saatavuusharkinnasta, mutta tällä hallituskaudella koko rajoitus on käytännössä romutettu. Muutama viikko sitten SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ei Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa keksinyt mitään muuta keinoa korjata työmarkkinoidemme ongelmia ja työvoimapulaa kuin maahanmuuton kasvattamisen. Kauas on työntekijän oma puolue juuriltaan valunut.
– Toisessa paneelissa keskustan Annika Saarikko ja Marin olivat samaa mieltä siitä, että Maahanmuuttovirasto pitää räjäyttää, jotta saadaan lisää ja nopeammin kehitysmaista työvoimaa Suomeen. Siis käytännössä ilman viranomaisen suorittamaa maahantuloselvitystä, Purra ihmettelee.
Aika siirtyä kansalaisuusperustaiseen sosiaaliturvaan
Purra muistuttaa myös maahanmuuton kuormittavan valtavasti veronmaksajien kustantamaa sosiaaliturvajärjestelmää.
– Ulkomaalainen on oikeutettu Suomen sosiaaliturvaan, kun hän tienaa työstään 716 euroa kuukaudessa. Tämän päätti sosiaaliturvalakia muuttanut kokoomuksen, keskustan ja sinisten hallitus. Tällä kaudella laskettiin perheenyhdistämisen toimeentulovaatimuksia. Jokainen voi siitä laskea ihan itse, kuinka hyvä diili tämä taas Suomelle onkaan.
– Työperäinen maahanmuutto toimii ainoastaan, mikäli Suomessa siirrytään perussuomalaisten vaatimusten mukaisesti kansalaisuusperustaiseen sosiaaliturvaan. Tällöin töihin tullut maahanmuuttaja elää palkallaan eikä sosiaaliturvalla, Purra sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vastaanotto kehitysmaat veronmaksajat Saatavuusharkinta kustannukset Kotiuttaminen halpatyövoima laittomasti maassa olevat Säilöönotto Annika Saarikko Ulkomaalaislaki Riikka Purra Sanna Marin Kotouttaminen Sosiaaliturva Terveydenhuolto perussuomalaiset hallitus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS: Hallituksen viisumitoimet pitävät edelleen itärajan auki – valmisteilla jopa uusi viisumi, jolla voi hakea turvapaikkaa Suomesta jo kotimaassa

Maksuton terveydenhuolto ilman oleskelulupaa on merkittävä vetovoimatekijä – voi kannustaa suuria ihmisjoukkoja Suomeen veronmaksajien kustantaman hoidon toivossa

Perussuomalaiset: Suomessa tuhansien hoitajien vaje ja hyvinvointialueilta rahat jo loppu – hallitus on parantamassa vain laittomasti maassa olevien palveluita

Hallitus murentaa loputkin turvapaikkajärjestelmästä – haitallista maahanmuuttoa lisääviä esityksiä tuodaan kuin takaovesta

Purra: Hallitus haluaa turvata laittomasti maassa olevien palvelut – toisin kuin suomalaisten

Pitääkö ulkomaalaisen laiton oleskelu Suomessa palkita oleskeluluvalla? – Perussuomalaisilta täystyrmäys: ”Ratkaisu ei ole tehdä laittomasta laillista vaan edistää lakien noudattamista”

Suomi Ruotsin tiellä: Sosiaalinen maahanmuutto kärjistää koulujen ja asuinalueiden eriytymistä hyviin ja huonoihin – kärsijöinä erityisesti lapset ja nuoret

Rantanen huolissaan katujengi-ilmiön kasvusta: Suomi voimakkaasti Ruotsin tiellä – maahanmuuttopolitiikkaa kiristettävä

Lihatiskit lukkoon, vahdit kassoille ja henkilöstö turvakoulutukseen – lähes puolet Ruotsin kaupoista kärsii rötöstelystä
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Entinen työväenpuolue vasemmistoliitto kannustaa nyt terveitä työikäisiä ideologiseen lorvailuun sosiaalitukien varassa
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Minja Koskela katsoo, että Suomessa terveellä ihmisellä tulisi olla mahdollisuus siirtyä oleskelemaan sosiaalituilla, toisten veronmaksajien kustantaessa hänen elämisensä. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sen sijaan linjaa, että perussuomalaisille on päivän selvää, että ideologisesti työttömällä ei pidä olla oikeutta muiden veronmaksajien kustantamaan tukeen.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Yhdysvallat: Valkoinen talo ehdottaa julkisen yleisradiotoiminnan rahoituksen lopettamista

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.