Eduskunta keskusteli tänään hallituksen esityksestä, jolla laittomasti maassa olevien terveydenhuoltopalveluita laajennettaisiin koskemaan myös ei-kiireellistä hoitoa. Perussuomalaiset pitää esitystä täysin vastuuttomana ja kokee, että esitys vain lisää haitallista maahanmuuttoa Suomeen.

– Voisiko mitenkään ajatella, että hallituksen energia sotepuolella menisi yksinomaan ja kokonaan valtavien ongelmien ratkomiseen eikä esimerkiksi laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden lisäämiseen? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kysyy.

Oma kansa ei pääse lääkäriin ajoissa

Purra kokee, että samaan aikaan kun terveydenhuolto kärsii valtavasta tekijäpulasta ja suomalaisten palvelut ovat kriisissä, hallitus on parantamassa laittomasti maassa olevien palveluita.

– Voitteko käsittää tätä hallituksen vastuuttomuutta! Laittomasti maassa olevien pitää päästä sujuvasti hoitoon, toisin kuin suomalaisen, haluaa hallitus. Oma kansalainen ei pääse lääkärille ajoissa, hoitotakuu ei toteudu, koko järjestelmä sakkaa, lakonuhka päällä, hoitajia ei ole, mutta hallitus haluaa laittomasti maassa oleville lisää oikeuksia, Purra lataa.

”Hallitus rapauttanut koko erottelun”

Vihreät moittivat salikeskustelussa perussuomalaista politiikkaa kylmäksi ja muistuttivat, ettei paperittomuus ole välttämättä pysyvää, vaan tilanne voi muuttua nopeasti. Tämän Purra kyllä myöntää, sillä hallitus pyrkii jatkuvasti helpottamaan oleskelulupien saantia jopa laittomasti maassa olevien kohdalla.

– Todellakin. Hallitus nimenomaan on itse rapauttanut koko erottelun sallimalla laittomasti maassa oleville samat oikeudet kuin laillisen oleskeluoikeuden omistajille. Tai käytännössä jopa paremmat, Purra huomauttaa.

SUOMEN UUTISET