

LEHTIKUVA
Purra: Hallitus haluaa turvata laittomasti maassa olevien palvelut – toisin kuin suomalaisten
Eduskunta keskusteli tänään hallituksen esityksestä, jolla laittomasti maassa olevien terveydenhuoltopalveluita laajennettaisiin koskemaan myös ei-kiireellistä hoitoa. Perussuomalaiset pitää esitystä täysin vastuuttomana ja kokee, että esitys vain lisää haitallista maahanmuuttoa Suomeen.
– Voisiko mitenkään ajatella, että hallituksen energia sotepuolella menisi yksinomaan ja kokonaan valtavien ongelmien ratkomiseen eikä esimerkiksi laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden lisäämiseen? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kysyy.
Oma kansa ei pääse lääkäriin ajoissa
Purra kokee, että samaan aikaan kun terveydenhuolto kärsii valtavasta tekijäpulasta ja suomalaisten palvelut ovat kriisissä, hallitus on parantamassa laittomasti maassa olevien palveluita.
– Voitteko käsittää tätä hallituksen vastuuttomuutta! Laittomasti maassa olevien pitää päästä sujuvasti hoitoon, toisin kuin suomalaisen, haluaa hallitus. Oma kansalainen ei pääse lääkärille ajoissa, hoitotakuu ei toteudu, koko järjestelmä sakkaa, lakonuhka päällä, hoitajia ei ole, mutta hallitus haluaa laittomasti maassa oleville lisää oikeuksia, Purra lataa.
”Hallitus rapauttanut koko erottelun”
Vihreät moittivat salikeskustelussa perussuomalaista politiikkaa kylmäksi ja muistuttivat, ettei paperittomuus ole välttämättä pysyvää, vaan tilanne voi muuttua nopeasti. Tämän Purra kyllä myöntää, sillä hallitus pyrkii jatkuvasti helpottamaan oleskelulupien saantia jopa laittomasti maassa olevien kohdalla.
– Todellakin. Hallitus nimenomaan on itse rapauttanut koko erottelun sallimalla laittomasti maassa oleville samat oikeudet kuin laillisen oleskeluoikeuden omistajille. Tai käytännössä jopa paremmat, Purra huomauttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lakonuhka hoitoonpääsy kriisi hoitotakuu hoitajapula suomalaiset haittamaahanmuutto palvelut laittomasti maassa olevat oleskelulupa Riikka Purra Terveydenhuolto vihreät perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Eduskunnan syyskausi alkoi hallituksen esittämillä maahantulon helpotuksilla – perussuomalaisilta täystyrmäys: ”Umpihullu ajatus”

“I’m 17 and I can prove it” – hallitus haluaa lisää ankkurilapsia

Hallitus murentaa loputkin turvapaikkajärjestelmästä – haitallista maahanmuuttoa lisääviä esityksiä tuodaan kuin takaovesta

Suomen Perustan tutkimus osoittaa: Maahanmuutto rasittaa entistä enemmän Suomen kuntien taloutta

Halla-aho: Maan johdon pitäisi näyttää, että se on omien kansalaistensa asialla eikä jollakin muulla asialla

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet poistettava Suomesta – ”Laittomasti maassa olevia ei tule palkita lain rikkomisesta”

Hallitus esittää laittomasti maassa olevien terveydenhuoltoa lakiin – ”Sen kun vain lampsii erikoissairaanhoidon päivystykseen”

SDP teki takinkäännön Suomen ennätyksen – vastusti hoitajien pakkotyölakeja vuonna 2007, nyt itse sorvaa niitä

Hallitus esittää kiireetöntä hoitoa laittomasti maassa oleskeleville – Junnila: Paperittomille paluulippu palveluiden sijaan
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.