Eduskunnan syysistuntokauden ensimmäisessä istunnossa käsiteltiin paitsi 10 miljardin euron lisätalousarviota sähköyhtiöiden pelastamiseksi ja sähkökriisiä, myös kuin takaovesta tuotua kahta maahanmuuttopolitiikkaa entisestään löysyttävää esitystä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ihmetteli, miten vähän hallituspuolueiden edustajia välittää olla salissa puolustamassa omaa esitystään. Vihreä sisäministeri Krista Mikkonen käytti esittelypuheenvuoron, mutta siihen melkeinpä hallituksen puolustelut jäivätkin.

Valtavat kustannukset ja muita ongelmia

Esityksessä alaikäisiltä tai sellaisina esiintyviltä halutaan muun muassa poistaa kokonaan toimeentulovaatimus perhettä yhdistettäessä. Tämä kannustaisi entisestään lähettämään alaikäiset edeltä etsimään sopivaa maata, jonne jättää turvapaikkahakemus.

– Tällainen maahanmuutto aiheuttaa valtavat kustannukset ja monia muita ongelmia. Veronmaksaja ja kansalainen kuittaa, kuten kaiken muunkin, Purra sanoi.

”Eikö tämä ole jo pakkomielteistä?”

Purra muistutti, että maassa on noin 40 000 ukrainalaista pakolaista, joita pitää auttaa. Siinä olkoon nyt suomalaisten humanitaarinen huomio pakolaisia kohtaan.

– Mutta hallitus kehtaa haluta Lähi-idästä ja Afrikasta lisää. Toiselta puolelta maailmaa. Eikö tämä ole jo pakkomielteistä? Purra ihmetteli Facebook-kirjoituksessaan.

– Tällaisessa tilanteessa, kun valtion velkavuori kasvaa, alijäämät paukkuvat, meillä ei suomalaiset pääsee lääkäriin tai päivystykseen, hoitotakuu ei toteudu, ongelmia on hyvinvointijärjestelmän kaikilla sektoreilla, te näytätte teidän priorisointikykyänne tuomalla jälleen esityksen haitallisen maahanmuuton lisäämiseksi, Purra päivitteli puheenvuorossaan.

Miljardit lentelevät

Purra muistutti, että hallituksella olisi tärkeämpiäkin ongelmia ratkottavana kuin humanitaarinen maahanmuutto.

– Kun koko eduskunnan ja muun yhteiskunnan jakamaton huomio pitäisi kohdistua siihen, että kansalaisemme ja yrityksemme selviävät tulevista kuukausista ja talven energiakriisistä. Täällä ovat taas miljardit lennelleet, mutta näköjään lisääkin voi aina lennättää.

– Hallituksen tärkeysjärjestys, tässä se taas nähdään. I’m seventeen and I can prove it, Purra kirjoitti.

SUOMEN UUTISET