

LEHTIKUVA
Jimmie Åkesson haluaa samat säännöt kaikille: Ruotsissa asuminen ei kuulu ihmisoikeuksiin
Ruotsidemokraatit suostui tukemaan maan uutta hallitusta, koska sai hallitusohjelmaan oman maahanmuuttopolitiikkansa keskeiset tavoitteet. Maahanmuuttajien määrää rajoitetaan voimakkaasti ja lähtö tulee mahdollisimman monelle karkotuspäätöksen saaneelle. Ruotsissa oleskeleminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin.
Ruotsidemokraatit sai maan uuden hallituksen ohjelmaan periaatteessa kaikki oman maahanmuuttopolitiikkansa keskeiset vaatimukset. Moderaatit, kristillisdemokraatit ja liberaalit kirjasivat näin sovitun neljän puolueen yhteiseen Tidö-sopimukseen.
Maahanmuuttoa tullaan sopimuksen mukaan rajoittamaan voimakkaasti ja pakolaisten määrä painetaan EU:n ja kansainvälisten sopimusten minimivaatimusten tasolle. Tarkoituksena on myös karkottaa maassa luvatta oleskelevat.
– Pohjimmiltaan kyse on siitä, että karkotuspäätöksen saaneita ihmisiä on vaikeata saada ulos maasta, jos he eivät syyllisty rikoksiin. Täytyy siis löytää muita keinoja, joiden avulla ongelma ratkaistaan, ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoo Svenska Dagbladetissa.
Epäsosiaalinen elämäntapa vauhdittaa karkotusta
Tidö-sopimuksen osapuolet ovat yksimielisiä siitä, että karkotuksen toimeenpano voisi olla mahdollista epäsosiaalisen elämäntavan vuoksi (bristande vandel). Tällöin lähtö olisi lähellä, jos henkilö liikkuu rikollisissa piireissä, on prostituoitu, käyttää huumeita tai elää yhteiskunnan ulkopuolella.
– Ihminen voi liikkua rikollisporukoissa, vaikka häntä ei olisi syytetty rikoksista tai elää ja toimii tavalla, joka ei hyödytä yhteiskuntaa, Åkesson määrittelee TT:n kiertohaastattelussa.
Miten ehdotukset sitten toimivat käytännössä, siihen ruotsidemokraattien puheenjohtaja ei vielä osaa vastata. Yksityiskohdat tarkentuvat selvitystyön kuluessa.
Ruotsissa asuminen ei ole ihmisoikeus
Ruotsissa elää maahanmuuttoviraston mukaan 300 000 pysyvän oleskeluluvan omaavaa henkilöä, jotka eivät kykene hakemaan Ruotsin kansalaisuutta tai eivät sitä halua. He ovat vaalien jälkeen olleet huolestuneita omasta asemastaan ja pelkäävät oleskeluluvan mitätöintiä.
– Jos ihmisellä on syy olla Ruotsissa ja hän haluaa olla osa ruotsalaista yhteiskuntaa, niin ei syytä huoleen. Mutta Ruotsissa asuminen ei ole mikään ihmisoikeus, Åkesson muistuttaa.
Ruotsidemokraateilla on mahdollisuus vaikuttaa kaikkiin hallituksen toimeenpaneviin selvityksiin. Siihen miten lait ja säännökset kirjoitetaan ja kuka työn tekee. Ruotsidemokraateilla on edustajansa myös hallituksen koordinaatiokansliassa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Tidö-sopimus Ruotsin hallitus 2022 Moderaatit epäsosiaalinen elämäntapa rinnakkaisyhteiskunta varjoyhteiskunta rajoitukset Karkotus Kristillisdemokraatit Liberaalit Jimmie Åkesson oleskelulupa Maahanmuuttopolitiikka Maahanmuuttovirasto Ruotsidemokraatit Prostituutio Turvapaikanhakijat pakolaiset Ihmisoikeudet Rikollisuus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset tyrmää hallituksen esityksen laittomasti maassa olevien terveyspalveluista – ”Keskusta lupasi laittomasti maassa oleville jalkapannan, nyt tulikin ilmainen terveydenhuolto”

Kokoomus esitti ensin satojen miljoonien sosiaaliturvan leikkaamista – muutama tunti myöhemmin halusi tarjota toimeentulotukea laittomasti maassa oleville

Katuväkivalta ja jengirikollisuus pitkälti seurausta maahanmuutosta – perussuomalaiset esittää listan toimia ilmiön kitkemiseksi: ”Vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulos maasta”

Ruotsin tappoluvut hämmentävät brittiprofessoria: Södertäljessä ammutaan hengiltä yhtä monta ihmistä vuodessa kuin Lontoossa

Uusi hallitus kiristää otetta: “Rikollisilla tulee olemaan Ruotsissa todella kurjaa”

Jimmie Åkesson: Ruotsi ei saa mennä liian pitkälle Turkin myötäilyssä

Migrin ylijohtaja etsii laista porsaanreikiä maahantulosäännösten kiertämiseksi – Rantanen: Suomi ei voi olla maahanmuuttajien valintatalo

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson: Perussuomalaisia tarvitaan politiikan muuttamiseksi Suomessa

Jimmie Åkessonin vaalivinkki: ”Menestys perustuu uskottavuuteen – olkaa oma itsenne ja puhukaa samaa kieltä äänestäjien kanssa”
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.
Uusimmat

Kasvuriihen tiedotustilaisuus – suora lähetys

Tutkimus: Veroprogression alentaminen kannattaa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää