Suomessa tänään vieraileva ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra järjestivät yhteisen tiedotustilaisuuden Helsingissä. Åkesson korosti Suomen ja Ruotsin vahvaa yhteyttä ja toivoi, että Suomi ei enää toista perässä samoja maahanmuuttopolitiikan virheitä, joita Ruotsissa on tehty.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi tilaisuuden alussa, että tapaaminen Jimmie Åkessonin kanssa linkittyy vahvasti Suomen tuleviin eduskuntavaaleihin sekä siihen, että Suomi voisi välttää Ruotsin virheet maahanmuuttopolitiikassa.

– Ruotsi, joka tunnetaan kansankotina, oli aiemmin yksi maailman turvallisimpia ja vauraimpia maita. Tänään Ruotsi on jotain aivan muuta ja syynä on maahanmuuttopolitiikka. Toisaalta nyt, kun Ruotsissa on vallassa uusi oikeistorintama päättämässä maan asioista, Ruotsi toimii myös esimerkkinä siitä, että jos poliittista tahtoa on, asioihin voidaan vaikuttaa. Seuraammekin, miten Ruotsissa puututaan massiivisiin ongelmiin ja miten suuntaa voidaan vielä kääntää, Purra sanoi, ja jatkoi:

– Meidän ei pidä toistaa Ruotsin virheitä ja tehdä täysin samaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin siellä aiempina vuosina on tehty. Suomessa on menossa viimeiset hetket valita vaaleissa valtaan puolue, jotta maahanmuuttopolitiikkaamme voidaan muuttaa.

Huono politiikka näkyy molemmissa maissa

Jimmie Åkesson antoi vahvaa poliittista tukea perussuomalaisille. Åkesson korosti, että Suomi ja Ruotsi ovat molemmat pohjimmiltaan ”fantastisia” maita, mutta että molemmissa maahanmuuttopolitiikan huonot puolet näkyvät.

Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Åkesson myönsi, että Ruotsissa maahanmuuttopolitiikassa on pitkään tehty virheitä, joista on seurannut suuria sosiaalisia ongelmia, kuten kaupunkien asuinalueiden eriytymistä, ja sama eriytymiskehitys on nähty myös kouluissa.

– Ruotsalaiseen yhteiskuntaan on rakentunut jännitteitä, joista ruotsidemokraatit on varoittanut puolueen olemassaolon alusta asti. Ruotsiin kohdistuva maahanmuutto on ollut liian suurta, eikä tulijoille ole asetettu vaatimuksia. Heitä ei ole vaadittu opettelemaan kieltä eikä kunnioittamaan lakeja eikä niitä arvoja, joille Ruotsi on rakennettu. Ruotsissa eräät rikollisperheet dominoivat kokonaisia kaupunginosia, Åkesson sanoi.

Ruotsissa tarvitaan kovia toimia

Maahanmuuttopolitiikasta on aiheutunut suuria kustannuksia myös ruotsalaiselle veronmaksajalle. Åkesson sanoi, että nyt Suomessa tarvitaankin nimenomaan perussuomalaisia politiikan suunnan muuttamiseksi.

Kotimaassaan Ruotsissa ruotsidemokraatit ei ole mukana uudessa hallituksessa, mutta hallitus toimii ruotsidemokraattien tuen varassa. Viime syksyn jälkeen suuria käytännön muutoksia ruotsalaisessa maahanmuuttopolitiikassa ei ole vielä ehtinyt tulla voimaan, mutta valmistelutyötä on tehty runsaasti, esimerkiksi työluvan palkkavaatimusta nostetaan, koko rikoslain rangaistusasteikko käydään läpi ja rikollisjoukkoon kuulumisen kriminalisointia valmistellaan.

– Vanhojen puolueiden mielestä mikään tässä ei tietysti ole ollut kiinnostavaa. Uusi hallitus kuitenkin muuttaa paradigmaa maahanmuuttopolitiikassa ja kriminaalipolitiikassa, sillä kovia toimenpiteitä tarvitaan, Åkesson sanoi.

Tiedotustilaisuuden jälkeen Purra ja Åkesson vierailivat Helsingin Narinkkatorilla tapaamassa kansaa.

SUOMEN UUTISET